Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Σήμερα είναι μεγάλη ημέρα για τη Lancia, καθώς όχι μόνο αποκάλυψε τη νέα κορυφαία ηλεκτρική έκδοση HF της νέας Ypsilon, αλλά παρουσίασε και την αγωνιστική Ypsilon Rally  4HF με την οποία επιστρέφει στους αγώνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα κορυφαία έκδοση HF στη γκάμα του μοντέλου με 240 άλογα

Η εταιρία αποκάλυψε τη νέα γρήγορη έκδοση HF, η οποία είναι αμιγώς ηλεκτρική και έξτρα σπορ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες διαθέτει ιπποδύναμη 240 ίππων και κάνει το 0-100 σε 5.8 δευτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαθέτει επίσης χαμηλότερη και πιο σφικτή ανάρτηση ενώ στο εσωτερικό παραμένει η διάταξη των δύο μεγάλων οθονών (10.25 ίντσες η κάθε μία) αλλά και το σύστημα SALA (Sound Air Light Augmentation) της Lancia, εμπλουτισμένα με σπορ πινελιές. Το μοντέλο θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία σε ένα χρόνο από τώρα.

Όσον αφορά το ίδιο το λογότυπο, είναι μια εξέλιξη του αρχικού που χρονολογείται από το 1960 και αποτελείται από τον μικρό ελέφαντα και το ακρωνύμιο. Φαίνεται αμέσως οικείο και η αυτοκινητοβιομηχανία σημειώνει ότι “τα χρώματα του λογότυπου HF – λευκό, κόκκινο και μαύρο – έχουν επαναχρησιμοποιηθεί, χωρίς να προστεθούν γραφικά στοιχεία, αλλά απλοποιώντας τα και κάνοντάς τα πιο καθαρά, ενώ παράλληλα σέβονται τις αλάνθαστες γεωμετρίες της μάρκας Lancia”. Η εταιρεία συνέχισε λέγοντας ότι το νέο λογότυπο είναι πιο σύγχρονο καθώς και μια “τέλεια ισορροπία μεταξύ παρελθόντος και μέλλοντος”.

Επιστροφή στους αγώνες με τη νέα Ypsilon Rally 4 HF

Η Lancia επιστρέφει στο ράλλυ και το κάνει με τη νέα Ypsilon Rally 4 HF, η οποία όπως αποκαλύπτει το όνομα της θα αγωνίζεται στην Κατηγορία 4 του πρωταθλήματος.

Φυσικά δεν είναι ηλεκτρική, αντιθέτως τροφοδοτείται από έναν θερμικό 3κύλινδρο κινητήρα 1.2λτ. ο οποίος αποδίδει 212 ίππους, ενώ την ισχύ μεταφέρει στους μπροστινούς τροχούς ένα 5άρι μηχανικό κιβώτιο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης