Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Ford ετοιμάζεται να φέρει την πιο προηγμένη και γρήγορη Mustang στην Ευρώπη. Η Mustang GTD 1, που θα κάνει το ντεμπούτο της στον 24ωρο αγώνα του Le Mans, θα βγει επίσης στους δρόμους της Ευρώπης για δοκιμές με απώτερο στόχο μια επίσημη χρονομέτρηση στο φημισμένο Nürburgring Nordschleife.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με πάνω από 800 ίππους, μια ανάρτηση που προέρχεται από την GT3 και ένα κιβώτιο ταχυτήτων τοποθετημένο πίσω για κατανομή βάρους σχεδόν 50/50, δεν υπήρξε ποτέ άλλη Mustang σαν την GTD.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώτη εμφάνιση της Mustang GTD στην Ευρώπη θα συνοδεύεται από μια νέα διαδικτυακή σειρά βιντεοπαρουσιάσεων, η οποία χρησιμοποιώντας ρεαλιστικές απεικονίσεις που δημιουργούνται από υπολογιστή, θα εξηγήσει την πρωτοποριακή ανάρτηση και τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα V8 που παράγει πάνω από 800 ίππους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 7.500 και πλέον αιτήσεις αγορά που έχουν υποβληθεί, υπερβαίνουν κατά πολύ το σχέδιο της Ford για την παραγωγή GTD. Η εταιρεία αναφέρει ένα εύρος παραγωγής ήταν 300 έως 700 μονάδων ετησίως, ενώ η διαδικασία υποβολής αιτήσεων δεν έχει καν ξεκινήσει στην Ευρώπη. Θα υπάρξουν και άλλες αιτήσεις από το Μεξικό και τη Μέση Ανατολή, επίσης.

Ποιος κάνει ουρά για να αγοράσει μια Mustang αξίας 300.000 ευρώ; Σύμφωνα με τη Ford, υπάρχουν ισχυροί δεσμοί με το χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Περίπου το 20 τοις εκατό των αιτούντων έχουν κάποια σχέση με τους αγώνες με τη μία ή την άλλη μορφή, αλλά περιέργως, μόνο ένας στους τέσσερις έχει ήδη στην κατοχή του μια Mustang.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης