Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Μετά από τις Porsche, Bentley και Aston Martin, οι οποίες όλες έχουν αρχίσει και χτίζουν τους δικούς τους ουρανοξύστες στο Μαϊάμι, ήρθε η ώρα και της Mercedes να φτιάξει το δικό της, 67όροφο κόσμημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πύργος αναπτύσσεται από την JDS Development και θα διαθέτει 791 κατοικίες (από στούντιο έως διαμερίσματα τριών υπνοδωματίων). Θα προσφέρει επίσης 185.000 τ.μ. για στέγαση γραφείων, εσωτερικό νοσοκομείο-εξεταστήριο, γυμναστήριο 174 δωμάτια προς ενοικίαση ή πώληση και, όπως θα περίμενε κανείς, έναν εξαιρετικό χώρο στάθμευσης.

Ο ουρανοξύστης των 67 ορόφων θα βρίσκεται σε μια περιοχή του Μαϊάμι που ονομάζεται Brickell, και τα διαμερίσματα θα κυμαίνονται από 550.000 δολάρια για στούντιο έως 4 εκατομμύρια δολάρια για τρία υπνοδωμάτια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Το επώνυμο εγχείρημά μας σε ακίνητα στο Μαϊάμι ενσαρκώνει τη στρατηγική πίσω από το Mercedes-Benz Places”, δήλωσε η Eva Wiese, επικεφαλής της Mercedes-Benz Customer Solutions GmbH. “Θέλουμε να αναπτύξουμε με τον συνεργάτη μας αποκλειστικές κατοικίες που είναι αναμφισβήτητα Mercedes-Benz και να δημιουργήσουμε έναν νέο τρόπο αστικής διαβίωσης με ζωντανές κοινότητες”.

Το κτίριο σχεδιάστηκε με τη βοήθεια της ομάδας σχεδιασμού της Mercedes, η οποία λέει ότι εφάρμοσε στην αρχιτεκτονική ιδέα το ίδιο ήθος που χρησιμοποιείται στα οχήματά της. Έτσι, το ασημί φινίρισμα, καθώς και τα μαύρα και λευκά, προέρχονται απευθείας από τα οχήματά της.

Κτίρια όπως αυτά είναι καθαρό κέρδος για τους κατασκευαστές αυτοκινήτων, καθώς  είναι ένας καλός τρόπος για να μαζέψουν επιπλέον έσοδα, ενώ παράλληλα λειτουργούν και ως διαφήμιση για τη μάρκα. Εν τω μεταξύ, οι εργολάβοι αποκτούν ένα μεγάλο όνομα για να το συνδέσουν με τα κτίριά τους. Όλοι κερδισμένοι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης