Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου στρατηγικού της πλάνου για την ηλεκτροκίνηση, η Mercedes έκανε ορισμένες σπουδαίες αποκαλύψεις.

Εκτός από την EQS που αναμένεται να δούμε σύντομα και η οποία θα μπορεί να καλύψει με μια φόρτιση 700 χιλιόμετρα, η φημισμένη εταιρεία με σήμα το αστέρι έχει στα σκαριά δύο ακόμα μοντέλα που βασίζονται επίσης στην πλατφόρμα EVA. Την EQE, που αποτελεί την ηλεκτροκίνητη εκδοχή της E-Class, και την EQS, που παραπέμπει στην S-Class.

Το project όμως που έκανε εντύπωση φέρει την κωδική ονομασία «Vision EQXX». Πρόκειται για ένα πολύ υψηλής τεχνολογίας τετράτροχο που βρίσκεται στο αρχικό στάδιο της ανάπτυξης.

Κάνει χρήση των πιο high-tech λύσεων και, σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος R&D της Mercedes, Markus Schafer, στόχος είναι η κατασκευή του κορυφαίου EV αυτοκινήτου από πλευράς απόδοσης και αυτονομίας.

To EQXX αναπτύσσεται από μια ομάδα εξειδικευμένων μηχανικών σε συνεργασία με το τμήμα της Mercedes στην F1 και, όπως υποστηρίζει η εταιρεία, θα τροφοδοτείται από μια νέας γενιάς μπαταρία που προσφέρει αυτονομία 1.200 χιλιομέτρων.