Επιμέλεια:Περικλής Χαλάτσης

 Το καλό παράδειγμα σε ένα διαφορετικό αγώνα έδωσε η Juventus. Ο αγώνας αυτός δεν ήταν ποδοσφαιρικός. Η Μεγάλη Κυρία» του Ιταλικού ποδοσφαίρου στις 19 Μαΐου,στον αγώνα με την Atalanta ,έκανε πρεμιέρα με τις νέες «φανέλες» που είχαν τα διακριτικά του 4xe .

Διακριτικά που συμβολίζουν την  Plug-in Hybrid τεχνολογία της Jeep. Οι παίκτες, στον αγώνα  που ήταν στο πλαίσιο του τελικού του Coppa Italia,έδωσαν το περιβαλλοντολογικό αποτύπωμα τους και πέρασαν το μήνυμα για μια καθαρότερη ατμόσφαιρα

Η φετινή χρονιά σηματοδοτεί τα 80α γενέθλια της Jeep. Είναι η 10η κατά σειρά συνεργασία της αυτοκινητοβιομηχανίας με την Juventus. Η πρώτη συνεργασία που έκλεισε η Jeep με την «Μεγάλη Κυρία» ήταν την περίοδο 2012-2013.

Η Juventus φορώντας τις φανέλες με τα λογότυπα της Jeep έχει κατακτήσει 17 τίτλους  συμπεριλαμβανομένων του Πρωταθλήματος, του Coppa Italia και Supercoppa Italia.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ,η Jeep και η Juventus ,θα συνεχίσουν τη  συνεργασία τους και την περίοδο  2021-2022. Οι παίκτες θα φορούν στις φανέλες τους το σήμα με το λογότυπο 4xe που αποτελεί συνώνυμο των υψηλών επιδόσεων αλλά προπάντων υποδεικνύει φιλικότητα με το περιβάλλον.

Η Jeep στο νέο Compass συνδύασε τον  αποδοτικό Turbo βενζινοκινητήρα με δύο ηλεκτροκινητήρες.Το σύστημα 4xe εξασφαλίζει ανάλογα με την έκδοση από 190 εως 240 ίππους ενώ η εταιρία από τις μετρήσεις που έχει κάνει αναφέρει ότι η κατανάλωση καυσίμου είναι μικρότερη από δύο λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα. Πολύ σύντομα το σύστημα 4xe θα είναι διαθέσιμο και στο Wrangler.