Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η αλήθεια είναι, πριν προλάβει καλά καλά ο κόσμος να γνωριστεί με την ηλεκτροκίνηση, η Tesla είχε ήδη παρουσιάσει ένα οικογενειακό sedan με 1.020 ίππους και επιτάχυνση 0-100 σε 2 δευτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν ακόμα «χωνέψει» ο μέσος αγοραστής τι εστί ακαριαία ροπή και εξοικειωθεί με τις νέες ιπποδυνάμεις, έρχεται το Tesla Model S Plaid και βάζει φωτιά στην αγορά.  Από τότε, το συγκεκριμένο μοντέλο έχει γίνει σημείο αναφοράς για επιταχύνσεις και έχει κερδίσει σχεδόν όλα τα supercars.

Σε προηγούμενο άρθρο μας είδαμε το κανάλι του Youtube, BoostedBoiz, που πάντρεψε το Tesla Model S Plaid με ένα MPV Odyssey, με το αποτέλεσμα να είναι το απόλυτο sleeper (αυτοκίνητο που δεν φαίνεται εμφανισιακά η μεγάλη ιπποδύναμη που κρύβει). Πιο συγκεκριμένα, κράτησαν το κάτω μέρος του Tesla (το οποίο περιέχει τις μπαταρίες και το κινητήριο σύνολο) και το πάνω μέρος του Honda. Τα δύο αυτοκίνητα μπορεί να φαίνονται σαν ένα απίθανο ζευγάρι, αλλά διαθέτουν παρόμοιο πλάτος και μεταξόνια, παρουσιάζοντας μόνο λίγες προκλήσεις στο πάντρεμά τους.

Παρά το ανεπιτήδευτο στυλ αμαξώματός του, το Honda με κινητήρα Tesla είναι σε θέση να κατατροπώσει ένα Tesla Model S και κάτι που έμοιαζε να είναι ένα εξαιρετικά τροποποιημένο Audi σε έναν αγώνα “spectator drag”, όπου τα αυτοκίνητα αγωνίζονται για έναν γύρο στην οβάλ πίστα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμη και με τρεις κινητήρες και 1020 ίππους, το Plaidessey δεν είναι ανίκητο. Οι άνθρωποι του BoostedBoiz συναντούν τον αντίπαλό τους όταν ο ιδιοκτήτης του Freedom Factory, ο θρυλικός Cleetus McFarland, σταματάει δίπλα του με την τροποποιημένη Porsche 911 Turbo S . Το αυτοκίνητο έχει τροποποιηθεί και αποδίδει πολύ περισσότερα από τα εργοστασιακά του άλογα. Μιας και ο αγώνας δεν είναι μόνο επιτάχυνση αλλά έχει να κάνει και με κρατήματα και φρένα – τιμόνι, η Porsche πήρε τη νίκη και στις δύο αναμετρήσεις.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης