Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης

Το όνομά της η Jeep εδώ και αρκετές δεκαετίες το έχει συνδέσει με την περιπέτεια. Με την εξερεύνηση άγνωστων εκτός δρόμου διαδρομών. Και φυσικά με τις ικανότητες που είχαν τα αμερικάνικα αυτοκίνητα να ξεπερνούν τις δυσκολίες και να μη σταματούν πουθενά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εποχές άλλαξαν και τα σύγχρονα Jeep δεν θα πρέπει να υστερούν σε τίποτα από τους προκατόχους τους.  Η Jeep παραμένει πιστή στην παράδοση που τη θέλει αφοσιωμένη στην περιπέτεια και την υψηλή τεχνολογία. Πρόσφατα ανακοίνωσε τη νεότερη προσθήκη στην γκάμα του πιο κόμπακτ σε διαστάσεις μοντέλου της. Το Avenger 4xe χρησιμοποιεί με τον ιδανικό τρόπο τον εξηλεκτρισμό για να εξελίξει περαιτέρω τις αξίες της μάρκας και να προσαρμόσει στο σήμερα τον θρύλο που χτίζει η Jeep από το 1941.

Όλη η υπόσταση της νέας έκδοσης του Jeep Avenger στηρίζεται στην υβριδική τεχνολογία 4xe. Αυτό το καινοτόμο υβριδικό σύστημα δεν αποσκοπεί απλώς στη μείωση της μέσης κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων αλλά σε κάτι πολύ πιο σημαντικό: Στο να εξασφαλίζει μοναδική εξηλεκτρισμένη οδηγική εμπειρία σε όλα τα είδη δρόμων.

Με το νέο μοντέλο η Jeep έχει πλέον τετρακίνητη εκπροσώπηση σε όλες τις κατηγορίες που δραστηριοποιείται. Με τον συνδυασμό του υβριδικού συστήματος και τετρακίνησης, το αποτέλεσμα είναι κορυφαία πρόσφυση και εκτός δρόμου δυνατότητες που δεν έχουν αντίπαλο στην κατηγορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το υβριδικό σύστημα του Avenger 4xe συντίθεται από τον θερμικό κινητήρα των 1,2 lt με ισχύ 136 HP (100 kW) και δύο ηλεκτρικούς που αποδίδουν 21 kW ο καθένας. Όπως συμβαίνει και στην έκδοση e-Hybrid, ο ένας βρίσκεται στο αυτόματο κιβώτιο με το διπλό συμπλέκτη και τις 6 σχέσεις, ενώ ο άλλος αναλαμβάνει την κίνηση των πίσω τροχών.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι χάρη στην τεχνολογία “power looping” ο πίσω ηλεκτροκινητήρας μπορεί να τροφοδοτείται συνεχώς με ενέργεια, οπότε το Avenger 4xe είναι τετρακίνητο χωρίς περιορισμούς που αφορούν στο επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας του υβριδικού συστήματος.

Το αποτέλεσμα δεν είναι τίποτα λιγότερο από ένα πραγματικό Jeep, που μπορεί να τα βγάλει πέρα απέναντι σε κάθε δυσκολία. Το Avenger 4xe μπορεί επίσης να κινείται αμιγώς ηλεκτρικά με χαμηλή ταχύτητα, χάρη στον ηλεκτρικό κινητήρα που είναι ενσωματωμένος στο κιβώτιο ταχυτήτων.

Ύστερα και από την προσθήκη της έκδοσης 4xe στη γκάμα του Avenger, η Jeep ολοκληρώνει με ακόμα μεγαλύτερη συνέπεια τη δέσμευσή της για την κάλυψη όλων των αναγκών που έχουν οι πελάτες της. Με την αμιγώς ηλεκτρική, τη θερμική, την ήπια υβριδική και τώρα με την εξηλεκτρισμένη τετρακίνητη έκδοση, το πιο κόμπακτ σε διαστάσεις Jeep μπορεί να διευρύνει ακόμα περισσότερο το όριο των υψηλών ικανοτήτων σε συνδυασμό με τη βιωσιμότητα.

Το νέο Jeep Avenger 4xe θα είναι διαθέσιμο για παραγγελίες στο τέλος του 2024.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης