Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ονομάζεται «The Icon», είναι αμιγώς ηλεκτρικό και μπορεί με μία φόρτιση να κάνει μέχρι 100χλμ. πιάνοντας ταχύτητες μέχρι 50χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το «The Icon» κατασκευάστηκε από την γερμανική εταιρεία Tyde, όμως σχεδιάστηκε από τη θυγατρική του ομίλου BMW Designworks. Οι σχεδιαστές άφησαν μακριά ό,τι θυμίζει τα κλασικά γιοτ και δημιούργησαν από το μηδέν, με το αποτέλεσμα να είναι κάτι μοναδικό και εντυπωσιακό. Το The Icon διαφέρει κατά πολύ από οποιοδήποτε άλλο πολυτελές γιοτ και χρησιμεύει ως το πρώτο σκάφος του είδους του, που λειτουργεί με μπαταρία.

Παρουσιάστηκε στο περσινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, έχει μήκος 13.10μ. ενώ διαθέτει υδροπτέρυγα, επιτρέποντάς του να «αιωρείται» πάνω από το νερό και να δημιουργεί ελάχιστα κύματα ή απόνερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχεδόν ολόκληρο το εξωτερικό του σκάφους είναι επενδυμένο με γυαλί, προσφέροντας μια εξαιρετικά ευάερη και ελαφριά ατμόσφαιρα για τους επιβάτες, χωρίς ωστόσο να θίγεται η ιδιωτικότητα. Ενώ έχει παραχθεί μόνο ένα δείγμα, είναι πλήρως λειτουργικό και έτοιμο για ένα νέο ιδιοκτήτη καθώς βγαίνει σε δημοπρασία.

Όπως είπαμε και προηγουμένως είναι ηλεκτρικό και τροφοδοτείται από έξι μπαταρίες των 40 kWh που έχουν παρθεί από την BMW i3. Αυτές οι μπαταρίες τροφοδοτούν με ενέργεια ένα ζεύγος ηλεκτροκινητήρων 100 kW (134 hp), οι οποίοι ωθούν το σκάφος σε τελική ταχύτητα 27 κόμβων (31 mph / 50 km/h). Με ταχύτητα πλεύσης 24 κόμβων (28 mph / 44 km/h), το The Icon μπορεί να καλύψει πάνω από 50 ναυτικά μίλια (93 km).

Η καμπίνα του σκάφους είναι εξίσου μοναδική και φουτουριστική, στολισμένη με εντυπωσιακά έπιπλα και ένα μεγάλο τιμόνι.  Χωρισμένη σε δύο χώρους καθιστικού, με μια θέση πηδαλίου σχεδιασμένη από την BMW, διαθέτει περιστρεφόμενα καθίσματα  που επιτρέπουν στον χώρο να λειτουργεί είτε ως ενιαίος, είτε ανεξάρτητα. Κάθε έπιπλο είναι κατασκευασμένο από ειδικό μέταλλο, αντανακλώντας το φως του ήλιου γύρω από την καμπίνα όπως τα κύματα στο νερό.

Κατασκευασμένο από την BMW Designworks, το σκάφος περιλαμβάνει επίσης μια τεράστια οθόνη αφής 32 ιντσών 6K στο κέντρο του πηδαλιουχικού σταθμού. Έχει σχεδιαστεί για να μοιάζει και να αισθάνεται με το λειτουργικό σύστημα iDrive της BMW, με τον φωνητικό έλεγχο να είναι επίσης ενσωματωμένος στο σύστημα.

Επιπλέον, η BMW έχει εγκαταστήσει ένα ηχοσύστημα Dolby Atmos και προσέλαβε τον παγκοσμίου φήμης μουσικό και βραβευμένο με Όσκαρ Hans Zimmer για να συνθέσει τεχνητούς ήχους του κινητήρα για πρόσθετη ατμόσφαιρα.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης