Την πιο ακραία έκδοση του δημοφιλούς crossover δημιούργησε ο βελτιωτικός οίκος Severn Valley Motorsport, παρουσιάζοντας ένα εξωπραγματικό Nisssan Qashqai απόδοσης 1.500 ίππων!

Μετά το Navara των 800 ίππων, οι μηχανικοί του βρετανικού οίκου περιποιήθηκαν κατάλληλα το πιο εμπορικό μοντέλο της ιαπωνικής φίρμας, μετατρέποντάς το σε… πύραυλο εδάφους. To Qashqai R έχει βελτιωθεί σε όλα τα σημεία, φέρει ένα άκρως επιθετικό bodykit, ζάντες ελαφρού κράματος, φρένα υψηλών επιδόσεων της Dixcel, ρυθμιζόμενες coilover αναρτήσεις της KW και χειροποίητη εξάτμιση διαμέτρου 102 χλστ.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο V6 3,8 twin turbo κινητήρας του GT-R, ο οποίος χάρη στις αναβαθμίσεις, την προσθήκη δύο αντλιών βενζίνης από Bugatti Veyron, τα διπλά GT35 turbo της Garrett, την πολλαπλή εισαγωγής BoostLogic και τις υπόλοιπες μετατροπές φθάνει σε ισχύ τους 1.500 ίππους.

Οι επιδόσεις είναι «εκρηκτικές», με τα 0-400 να έρχονται σε μόλις 9,1 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 357 χλμ./ώρα. Μάλιστα, η SVM το προσφέρει ως δώρο σε κάποιον τυχερό, αρκεί να λάβει μέρος στον διαγωνισμό που ανακοίνωσε μέσω της ιστοσελίδας http://www.severnvalleymotorsport.co.uk/competition.Το κόστος συμμετοχής είναι 11,6 ευρώ.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος