Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Το ελληνικό κράτος από τον Ιούλιο έχει προσφέρει στους πολίτες τη δυνατότητα να διαθέτουν σε ψηφιακή μορφή στο smartphone τους, τόσο το δίπλωμα οδήγησης όσο και την αστυνομική ταυτότητα.  Οι πολίτες, μπαίνοντας στην εφαρμογή του gov.gr και εισάγοντας τα προσωπικά τους στοιχεία, μπορούν να «κατεβάσουν» ταυτότητα και δίπλωμα σε ψηφιακή μορφή και να μην χρειάζεται να κουβαλούν μαζί τους χαρτιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα όμως με όσα αναφέρει ένας πολίτης στο Insomnia, το περασμένο Σάββατο σε τυπικό έλεγχο της τροχαίας, έδειξε το ψηφιακό του δίπλωμα, όμως τα όργανα της τάξης δεν το δέχτηκαν και τελικά του βεβαίωσαν πρόστιμο.

Ακολουθεί το post του πολίτη όπως εκείνος το ανήρτησε στην ιστοσελίδα:

Το βράδυ κατά τις 02:00 με σταματάνε για έλεγχο και αφού μου ζητάνε άδεια ασφάλεια δίπλωμα τους δείχνω τα πάντα με το δίπλωμα μέσω του wallet gov.gr.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Δεν έχεις μαζί σου το δίπλωμα;
-Αυτό είναι το δίπλωμα.
-Πρέπει να έχεις και το κανονικό μαζί σου.
-Όχι, αυτό είναι επίσημο έγγραφο του κράτους, δεν χρειάζεται να έχω και το φυσικό έγγραφο μαζί μου.

Ε, εκεί προσβλήθηκε ο εγωισμός του και μου είπε πως θα με γράψει μόνο και μόνο για να πάω στην τροχαία να το σβήσω. Επειδή του υποδεικνύω την δουλειά του. Με ρώτησε και τι δουλειά κάνω εγώ για να μου πει πως δεν ξέρω εγώ την δική του.

Στη συνέχεια ρωτάω:
-Τι νόημα έχει να έχω το wallet τότε αν χρειάζεται να κουβαλάω και το δίπλωμα/κάρτα;
-Και που ξέρω εγώ αν εχθές δεν πέρασες κανένα κόκκινο, στο πήρανε και τώρα έχεις αυτό;
-Μπορείτε να το σκανάρετε.
-Δεν ξέρουμε.
4 άτομα της τροχαίας ήταν εκεί, ιδέα δεν είχε κανείς.
Παίρνω τηλέφωνο στην αστυνομία μπροστά του και ρωτάω αν ισχύουν τα έγγραφα του wallet και μου λένε πως ισχύουν και δεν χρειάζεται να έχω μαζί μου τα άλλα προφανώς.
Παρόλα αυτά με έγραψε για δίπλωμα μόνο και μόνο επειδή πληγώθηκε ο εγωισμός.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης