Τη νέα premium σειρά ελαστικών P Zero Nero GT παρουσίασε η Pirelli, η οποία διευρύνει και αναβαθμίζει την γκάμα P Zero Nero με νέα υλικά και αυξημένη επιφάνεια επαφής. Ο χαρακτηρισμός «Gran Turismo» δηλώνει ότι το P Zero Nero GT δημιουργήθηκε ως προϊόν αντικατάστασης aftermarket, κατάλληλο για σπορ μοντέλα και sedan μεσαίου – μεγάλου κυβισμού.

Από τον Φεβρουάριο, η Pirelli θα διανέμει σε όλο τον κόσμο το νέο της ελαστικό που εγγυάται αυξημένη αντοχή χωρίς επιπτώσεις σε οδηγική απόλαυση, ασφάλεια και επιδόσεις. Χρησιμοποιώντας ως βάση το υπάρχον P Zero Nero, οι μηχανικοί της Pirelli δούλεψαν πάνω στα υλικά, το σχέδιο πέλματος, την επιφάνεια επαφής και τις διαθέσιμες διαστάσεις επί πέντε μήνες. Έτσι δημιουργήθηκε το νέο P Zero Nero GT, με βελτιωμένη διάρκεια ζωής κατά 20% χάρη στη χρήση γομών με ισορροπημένη περιεκτικότητα πυριτίου. Αυτό είναι αποτέλεσμα βελτιστοποίησης του σκελετού του ελαστικού και εκτιμάται ιδιαίτερα από τους οδηγούς οχημάτων επιδόσεων τελευταίας γενιάς.

Το νέο Pirelli P Zero Nero GT

Το τμήμα έρευνας & εξέλιξης της Pirelli ασχολήθηκε επίσης με την αύξηση των διαθέσιμων διαστάσεων και των επιδόσεων. Σε διάστημα ενός χρόνου, η σειρά P Zero Nero GT θα περιλαμβάνει 60 διαστάσεις: 11 από αυτές είναι νέες και προορίζονται για αυτοκίνητα με τροχούς 17, 18 και 19 ιντσών.

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης