Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Τα SUV δεν ήταν μία μόδα που ήρθε και θα περάσει. Είναι η επιλογή του αγοραστικού κοινού που ήρθε για να μείνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πωλήσεις δείχνουν ξεκάθαρη κυριαρχία στα αμαξώματα τύπου SUV (είτε B-SUV, είτε C-SUV) καθώς όλοι πλέον θέλουν ένα ψηλό όχημα που θα «καταπίνει» τις ανωμαλίες του δρόμου, θα βάζει τον οδηγό σε “ανώτερη” θέση και παράλληλα θα έχει χώρους για μία οικογένεια.

Αυτή η συνταγή φαίνεται πως αλλάζει τα δεδομένα και ήδη πολλές εταιρίες «κόβουν» από την παραγωγή κλασικά hatchback μοντέλα τους και δίνουν χώρο στα SUV (όπως το Fiesta καταργήθηκε για να κυριαρχήσει το Puma).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα ακόμα μέλος θα προστεθεί το 2025 στην κατηγορία των SUV, το οποίο δεν είναι άλλο από το γνωστό ηλεκτρικό Nissan Leaf. Να θυμίσουμε πως το Leaf πρωτοπαρουσιάστηκε το 2010 ως το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της ιαπωνικής εταιρίας και μέχρι σήμερα έχει δεχθεί αρκετές ανανεώσεις, με αυξημένη σταδιακά αυτονομία, ενώ έως και τον Δεκέμβριο του 2019, ήταν διεθνώς το πρώτο σε πωλήσεις πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο με 500.000 πωλήσεις παγκοσμίως.

Πλέον, από το 2025 θα μεταμορφωθεί σε SUV και θα λάβει πολλά χαρακτηριστικά από το Chill-Out concept που παρουσίασε η Nissan το 2021. Θα πατάει στην πλατφόρμα CMF-EV της Renault και η παραγωγή του θα γίνεται στην Αγγλία.

Πιθανότατα θα διαθέτει το ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο που χρησιμοποιεί ήδη το Renault Megane E-Tech ενώ σε θέση μεγέθους, θα τοποθετηθεί πάνω από το Micra και κάτω από το Ariya. Η αυτονομία του θα είναι πάνω από 400χλμ. και πιθανότατα θα λάβει και το σύστημα έξυπνης τετρακίνησης της Nissan, e-4ORCE.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης