Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Όταν θέλεις να πας σε μία δύσβατη περιοχή, τότε σίγουρα θα επιλέξεις ένα ικανό SUV ή ένα τετρακίνητο Pick-up. Τί γίνεται όμως εάν θέλεις να πάρεις και τους υπόλοιπους 33 φίλους σου μαζί;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εδώ είναι που έρχεται η Torsus. Η τσεχική εταιρεία που ειδικεύεται στα λεωφορεία εκτός δρόμου παρουσίασε το νέο Praetorian TG3 με μερικές τεχνικές προδιαγραφές που κόβουν την ανάσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πιο πρόσφατο μεγαθήριο που πηγαίνει παντού αποκτά μια ρύθμιση 4×4 βαρέως τύπου με τρία μπλοκέ διαφορικά. Μάλιστα διαθέτει αερανάρτηση και στους δύο άξονες όπου υπάρχουν δισκόφρενα 19,5 ιντσών ενώ μπορεί να ανέβει σε ανηφόρες με κλίση έως 65% αλλά και να μπει ανενόχλητο σε νερά βάθους 67 εκατ.

Διαθέτει συνολικά 35 θέσεις με 14 διαφορετικές επιλογές διαμόρφωσης καθισμάτων, με την τιμή του να είναι στα 225.831 ευρώ.

Στην καρδιά του Torsus Praetorian TG3 βρίσκεται ένας εξακύλινδρος ντίζελ κινητήρας της MAN. Η μονάδα των 6,9 λίτρων αποδίδει 295 ίππους και 1.145 Nm ροπής, συνεργαζόμενος με 12άρι αυτόματο κιβώτιο της ZF.

Το «περιπετειώδες» λεωφορείο πατάει πάνω σε ελαστικά Michelin XZL 365/80 R20 και προσφέρει 34.7 εκατ. απόσταση από το έδαφος. Το μήκος του αγγίζει τα 8.68μ. και το πλάτος του τα 2.5μ. ενώ το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος φτάνει τους 13.3 τόνους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης