Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η συγκεκριμένη Rolls-Royce Phantom που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι πλέον προς πώληση, με την αγγελία να ζητά 69.950 δολάρια. Μία ιδιαίτερα καλή τιμή, εάν αναλογιστεί κανείς πως το μοντέλο καινούργιο, αγοράστηκε στα 320.000 δολάρια το 2004.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως κάθε Rolls-Royce αποτελεί την επιτομή της χλιδής, βάζοντας τις ανέσεις των επιβατών πάνω από όλα, με κάθε εκατοστό του μοντέλου να φωνάζει πως αυτός που βρίσκεται στα πίσω καθίσματα, ανήκει στο 1% του παγκόσμιου πληθυσμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ασημένια βαφή, εσωτερικό φτιαγμένο στο χέρι, ζάντες αλουμινίου, πίσω πόρτες που ανοίγουν στην αντίθετη φορά και φυσικά τοστολίδι του καπό, το αγαλματίδιο Spirit of Ecstasy, το οποίο αναδιπλώνεται στην επιβλητική μάσκα του Phantom.

Κάτω από το καπό υπάρχει ο εντυπωσιακός V12 κινητήρας 6.8λτ. ο οποίος αποδίδει 459 άλογα, με το «τρέμουλο» του να μην περνά ούτε στο ελάχιστο μέσα στην καμπίνα.

Όπως είναι αναμενόμενο, όταν κάτι πάει στραβά σε ένα από αυτά τα γερασμένα πολυτελή οχήματα, ο λογαριασμός αυξάνεται κατακόρυφα. Μεγαλύτερη απόδειξη, το κόστος των 78.913 δολαρίων για ένα μεγάλο service το οποίο έλαβε η συγκεκριμέμη RR το 2023.

Τα σχεδόν 80 χιλιάρικα που έχουν επενδυθεί σε αυτή την Phantom είναι μια επίδειξη του πόσο εκτός ελέγχου μπορούν να βγουν οι επισκευές για ένα τόσο πολύπλοκο και πολυτελές όχημα.

 

Η απόδειξη των εργασιών ήταν συνολικά 13 σελίδες, στις οποίες αναφέρονταν σχολαστικά τι ελέγχθηκε και τι αλλάχθηκε, ενώ εντύπωση κάνει το γεγονός πως σχεδόν τα μισά, ήταν τα εργατικά (labor). Παραθέτουμε μερικές από τις σελίδες αυτές.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης