Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ένα μήνα μετά την επίσημη παρουσίαση του, το νέο C-HR της Toyota ξεκινά την εμπορική του διάθεση και στην χώρα μας. Ο λόγος για ένα μοντέλο που έρχεται να συνεχίσει την απίστευτη εμπορική επιτυχία του προκατόχου του, έχοντας ακόμα πιο φουτουριστική εμφάνιση, περισσότερη τεχνολογία και αποδοτικότερους υβριδικούς κινητήρες, με τιμή εκκίνησης τα 29.130 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχεδιαστικά και όντας ακόμα πιο επιθετικό και φουτουριστικό σε εμφάνιση, το νέο C-HR προσφέρεται πλέον με διχρωμία αμαξώματος (και όχι μόνο οροφής), διαθέτει νέας σχεδίασης 20άρες ζάντες και φυσικά τα ολοκαίνουργια φώτα που υπογράφουν τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα.

Στο εσωτερικό υπάρχει ένας πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων 12.3 ιντσών που δίπλα του υπάρχει μία ακόμη οθόνη (αφής) ομοίου μεγέθους, που είναι και το κέντρο ελέγχου του συστήματος infotainment. Στις πιο πλούσιες εκδόσεις υπάρχει head-up display, φωτισμός ambient 64 χρωμάτων, πανοραμική οροφή και ηχοσύστημα JBL. Μάλιστα σε αντίθεση με άλλες μάρκες, η Toyota δεν εγκαταλείπει πλήρως τα κουμπιά για τις συχνά χρησιμοποιούμενες λειτουργίες, παρόλο που οι οθόνες συνεχίζουν να γίνονται μεγαλύτερες με κάθε γενιά.

Το νέο C-HR  διατίθεται με τρία διαφορετικά κινητήρια σύνολα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
  • Στην βάση υπάρχει ο υβριδικός 1.800άρης κινητήρας ο οποίος στέλνει την κίνηση αποκλειστικά στους μπροστινούς τροχούς, αποδίδοντας 140 ίππους. Πετυχαίνει το 0-100 σε 9.9 δευτ. έχοντας τελική στα 170χλμ./ώρα. Κατανάλωση στα 4.8λτ./100χλμ.
  • Δεύτερη έκδοση είναι η 2λιτρη επίσης υβριδική με ιπποδύναμη στους 198 ίππους, η οποία στην προσθιοκίνητη έκδοση κάνει το 0-100 σε 8.1 δευτ., ενώ η τετρακίνητη στα 7.9 δευτ.
  • Στην κορυφή των επιλογών υπάρχει η Plug-in υβριδική έκδοση η οποία με 223 άλογα, μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για 66χλμ. και πετυχαίνει το 0-100 σε 7.4 δευτ. Κατανάλωση 0.9λτ./100χλμ.

Το νέο Toyota διατίθεται στις εξής εξοπλιστικές εκδόσεις: C-LUB, C-HIC, GR-Sport, Premiere edition και GR Sport Ultimate Edition
Από την πρώτη έκδοση διατίθενται πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3’’, σύστημα πολυμέσων Toyota Smart Connect με οθόνη αφής 8’’ και πλήθος συνδεδεμένων και απομακρυσμένων υπηρεσιών, όπως το Cloud σύστημα πλοήγησης και η ρύθμιση της θερμοκρασίας της καμπίνας από το smartphone, ασύρματη ενσωμάτωση στο Apple Car Play, πλήρως LED φωτιστικά σώματα, καθώς, φυσικά, και την 5 η γενιά Toyota Hybrid Electric και 3 η γενιά Toyota Safety Sense, με το σύστημα ανίχνευσης τυφλού σημείου (BSM) στον βασικό του εξοπλισμό.

Οι τιμές του νέου Toyota C-HR


 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης