Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Το κορυφαίο σε πωλήσεις μοντέλο της ελληνικής αγοράς Opel Corsa, είναι έτοιμο (για πρώτη φορά στην ιστορία του), να γίνει ήπια υβριδικό. Αυτό σημαίνει πως δεν θα μπαίνει στην πρίζα, αλλά με 48V σύστημα θα φορτίζει στο φρενάρισμα, θα καίει λιγότερη βενζίνη και θα μπορεί να κινηθεί για λίγα χλμ. αμιγώς ηλεκτρικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που η γερμανική εταιρία ανανέωσε το Corsa, με την εταιρία να δηλώνει πως έχει ήδη έτοιμη την έκδοση με ήπια υβριδική τεχνολογία. Μία έκδοση η οποία θα έρθει και στη χώρα μας το πρώτο 3μηνο του 2024.

Στην καρδιά του νέου Opel Corsa Hybrid θα υπάρχει ένας 3κύλινδρος βενζινοκινητήρας 1.200κ.εκ. ο οποίος θα προσφέρεται με δύο διαφορετικές επιδόσεις. Με 100 και 136 ίππους. Ο θερμικός αυτός κινητήρας θα συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 28 ίππων και 55 Nm ροπής, με το κιβώτιο να είναι αυτόματο διπλού συμπλέκτη έξι σχέσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και με αμιγώς ηλεκτρική κίνηση

Αρχικά να πούμε πως η μπαταρία θα είναι κάτω από το κάθισμα του οδηγού, ενώ θα φορτίζει κατά το φρενάρισμα. Η εταιρία λέει πως το υβριδικό Corsa θα μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για λίγο πάνω από 1 χλμ. με ταχύτητες έως τα 30χλμ./ώρα. Το υβριδικό σύστημα όμως θα συνεργάζεται με τον θερμικό κινητήρα για καλύτερες προσπεράσεις, θα αναλαμβάνει διάφορες λειτουργίες του συνόλου, μειώνοντας ακόμα παραπάνω την απαίτηση για καύσιμο.

Στην Ελλάδα θα έρθει στο πρώτο 3μηνο του 2024 και το μόνο σίγουρο είναι πως θα ενισχύσει το success story του μοντέλου. Αξίζει να αναφέρουμε πως οι ίδιοι κινητήρες θα συνεχίσουν να προσφέρονται και χωρίς το υβριδικό σύστημα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης