Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η μοναδική Bentley Cintinental GT Speed Convertible γεμάτη λουλούδια, πρόκειται να τεθεί σε δημοπρασία στην αρχή του 2023, με τα έσοδα να πηγαίνουν σε οργανισμό για την θεραπεία του καρκίνου. Πιο συγκεκριμένα, το αυτοκίνητο – ανθοδέσμη που βλέπετε στις φωτογραφίες, δημιουργήθηκε ως φόρος τιμής στον αμερικανό αθλητικό ρεπόρτερ, Craig Sager ο οποίος εκτός από τις μεγάλες φιλανθρωπίες του, ήταν γνωστός και για τα ιδιαίτερα – πολύχρωμα, κοστούμια που φορούσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η οικογένεια του έχει δημιουργήσει τον οργανισμό Sager Strong Foundation ο οποίος υποστηρίζει την έρευνα για τον καρκίνο το αίματος.

Το αυτοκίνητο επιμελήθηκε το τμήμα Muliner της εταιρίας, και ενώ ξεκινά από μπροστά ως μαύρο, καταλήγει σε άσπρη βαφή, έχοντας κατά μήκος δεκάδες λουλούδια να το κοσμούν σε όλα τα χρώματα. Στο εσωτερικό, υπάρχει μαύρη ταπετσαρία με κόκκινες ραφές για αντίθεση, ενώ τα προσκέφαλα έχουν λευκό κέντημα που απεικονίζει την υπογραφή του Craig Sager.

Το Continental GT Speed Convertible διαθέτει κινητήρα twin-turbo 6,0 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 650 ίππους 900 Nm ροπής. Παράλληλα ένα οκτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη κατευθύνει την ισχύ σε ένα σύστημα τετρακίνησης με ηλεκτρονικό πίσω διαφορικό, ενώ το παρών δίνει και η τετραδιεύθυνση. Το σύνολο καταφέρνει να επιταχύνει 0-100 σε 3.6 δευτ. και τελική στα 335χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τμήμα Mulliner της Bentley κυκλοφορεί συχνά μοντέλα ειδικής έκδοσης για να γιορτάσει διάφορα γεγονότα. Για παράδειγμα, πρόσφατα κατασκεύασε την Bentayga Equestrian Collection με κεντημένα κεφάλια αλόγων στα καθίσματα όπως και την Bentayga Speed Space Edition με theme την σελήνη και την πανσέληνο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης