Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Artcurial Motorcars παρουσιάζει τη συλλογή  «W Collection: From Stockholm to Monaco», μια από τις σημαντικότερες ιδιωτικές συλλογές αυτοκινήτων στην Ευρώπη, η οποία θα δημοπρατηθεί στις 9 Μαΐου 2024 στο Μονακό, πριν από το Grand Prix Historique.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτιμώμενη σε περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ, αυτή η εξαιρετική συλλογή 44 σπάνιων κλασικών αυτοκινήτων αφηγείται το πάθος ενός Σουηδού που καθοδηγείται από μια βαθιά αγάπη για τα αυτοκίνητα και την αισθητική. Ο συλλέκτης αποφάσισε να πουλήσει όλη τη προσωπική συλλογή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ιστορία αυτής της συλλογής ξεκινά πριν από μισό αιώνα, με έναν νεαρό άνδρα ταπεινής καταγωγής που ζούσε στα πολύχρωμα τοπία της γενέτειράς του, της Στοκχόλμης. Εκείνη την εποχή, η Σουηδία ήταν ένας από τους κορυφαίους εισαγωγείς σπορ αυτοκινήτων στον κόσμο και το πάθος του για τα αυτοκίνητα γεννήθηκε καθώς συναντούσε μερικά από τα πιο σπάνια οχήματα του κόσμου να τριγυρνούν στην πόλη του.

Γρήγορα έθεσε τους πρώτους λίθους αυτού που θα γίνει η συλλογή «W Collection: From Stockholm to Monaco», με ένα αρχικό σουηδικό απόκτημα, που συμβολίζει το γούστο του για τη σπανιότητα και την τελειότητα: ένα κομψό Volvo P1800 S, το οποίο θα εκτεθεί κατά τη διάρκεια της πώλησης ως φόρος τιμής.

Αυτά τα σπάνια αυτοκίνητα, ορισμένα από τα οποία έχουν λάβει βραβεία σε διαγωνισμούς , συμπυκνώνουν το πάθος μιας ολόκληρης ζωής και λαμβάνουν τεράστια φροντίδα και προσοχή. Ο συλλέκτης έχει συνεργαστεί αποκλειστικά με τα καλύτερα εργαστήρια για την αποκατάσταση των πολύτιμων οχημάτων του και συνολικά στη ζωή του αγόρασε 33 Porsche και 10 Ferrari.

Ανάμεσα στα υπέροχα μοντέλα ξεχωρίζουν: Mercedes 1955 300SL, Mercedes 1957 300L Roadster, Ferrari 250 GT του 1963, Ferrari GTB,  GTS αλλά και η Ferrari 250 GT California LWB του 1958. Η συνολική αξία της συλλογής ξεπερνά τα 30.000.000 ευρώ και θα δημοπρατηθούν όλα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης