Τα Νέα της Πιάτσας #399

Ο Γολγοθάς της εθνικής Αθηνών Λαμίας. Και στα δύο ρεύματα. Η απαράδεκτη κατάσταση στον περιφερειακό του Υμηττού, στην  Κατεχάκη, στη Λεωφόρο Αλίμου, στον Πειραιά, στην Κηφισίας, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας…. Ακούμε στο ραδιόφωνο στα δελτία ειδήσεων την ενημέρωση για τους μποτιλιαρισμένους δρόμους. Είναι από 30- 45 δευτερόλεπτα. Να προτείνουμε κάτι πιο σύντομο. Αντί οι αξιόλογοι συνάδελφοι να μας ενημερώνουν για τους μποτιλιαρισμένους δρόμους  να μας λένε ποιοι δρόμοι δεν είναι μποτιλιαρισμένοι. Υπάρχουν άραγε;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως υπάρχουν δύο λύσεις για να λυθεί το πρόβλημα με την απαράδεκτη κατάσταση. Για 15 χιλιόμετρα μία ώρα και 15 λεπτά (αν δεν γίνει τροχαίο). Γιατί αν γίνει το μέλλον είναι αβέβαιο.

Η πρώτη λύση να γίνουν νέοι δρόμοι πάνω στους ήδη υπάρχοντες δρόμους. Μπορεί να γίνει και μια γραμμή του μετρό. Θα βοηθήσει αρκετά. Χρειάζονται όμως χρήματα. ;

Η δεύτερη λύση είναι πιο απλή και ανέξοδη. Με εξαίρεση τα υπεραστικά λεωφορεία και τα ταξί να μπουν μονά ζυγά και στις εθνικές οδούς. Θα πέσει γέλιο σε όλη την Ευρώπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και στις δύο περιπτώσεις η πατάτα είναι καυτή.

Στις 13 Δεκεμβρίου η ανάδειξη του φετινού νικητή για το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων. Φέτος η δεκάδα δεν περιλαμβάνει 10 αλλά 11 αυτοκίνητα αφού δυο ισοβάθμησαν στην προτελευταία ψηφοφορία. Πάντως στις 13 Δεκεμβρίου θα ξέρουμε ποιο αυτοκίνητο θα συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη βαθμολογία και θα πάρει τον πολυπόθητο τίτλο «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα 2024».

Τα υποψήφια μοντέλα για τον τίτλο «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024» είναι τα εξής (με αλφαβητική σειρά): Citroen C4 X, Dacia Spring, Honda Civic e:HEV, Hyundai Kona, Jeep Avenger, Kia Niro, MG4, MG ZS, Nissan X-Trail, Peugeot 408 και Renault Austral.

 

Ο ποδηλατικός γύρος Super Duper Ride που έγινε στις 3 Δεκεμβρίου και μέρος των εσόδων θα διατεθεί στην Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, είχε επιτυχία. Οι ερασιτέχνες αθλητές ποδηλασίας ή τριάθλου που έκαναν 82 χιλιόμετρα δήλωσαν ότι έμειναν ευχαριστημένοι. Ο στόχος της εκδήλωσης είναι να διαδοθεί η χρήση ποδηλάτου που έχει μηδενικές εκπομπές ρύπων και είναι απόλυτα φιλική προς το περιβάλλον και συμβατή με τις σύγχρονες ανάγκες της αστικής κινητικότητας.

Η προσπάθεια φυσικά πρέπει να επιβραβευθεί. Όμως δυστυχώς η χώρα μας είναι πίσω στο θέμα της προώθησης του ποδήλατου. Δεν υπάρχουν ποδηλατοδρόμοι ώστε οι ποδηλάτες να κινούνται με ασφάλεια. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Οι περισσότεροι οδηγοί των αυτοκινήτων δεν ξέρουν τι θα πει ευγένεια και παραχώρηση προτεραιότητας.

Ενισχύεται το Πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2», που αφορά στη χορήγηση κινήτρων για την αγορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων από ιδιώτες. Η τροποποίηση Κοινής Υπουργικής Απόφασης, προβλέπει παράταση του Προγράμματος έως τον Απρίλιο του 2024, σημαντική αύξηση της χρηματοδότησης και τροποποίηση του πλαισίου, ώστε να επιταχυνθεί ο ρυθμός απορρόφησης των κονδυλίων και η διαδικασία καταβολής των επιδοτήσεων. Ο προϋπολογισμός της δράσης αυξάνεται στα 65 εκατ. ευρώ και παράλληλα, παρέχεται η δυνατότητα μεταφοράς αδιάθετων πόρων από μία κατηγορία οχημάτων σε άλλη, για την οποία οι πόροι έχουν εξαντληθεί.

Η SEAT S.A. θα εγκαταστήσει 39,000 νέα ηλιακά πάνελ σε τρεις διαφορετικές μονάδες για 21 MW επιπρόσθετης ενέργειας και θα τριπλασιάσει τη δυνατότητά της σε παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας.  To φωτοβολταϊκό πρόγραμμα SEAT al Sol 2 θα συμπεριλάβει την εγκατάσταση ηλιακών πάνελ σε μια περιοχή 233,000 τ.μ., κατά μήκος των τριών μονάδων παραγωγής -Martorell, El Prat και Βαρκελώνης. Αυτό το πρότζεκτ υπογραμμίζει τις προσπάθειες της SEAT S.A. προς τη βιώσιμη κινητικότητα. Η επέκταση αυτή θα αναπαράξει 29 εκ. kwh κάθε χρόνο, αρκετή ενέργεια για μία πλήρη φόρτιση 500,000 CUPRA Born. Το ηλιακό πρότζεκτ SEAT al Sol 2, θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2024, θα  προσφέρει συνολικά 32 MW ενέργειας και θα παράγει 46 GWh ανανεώσιμης ενέργειας ετησίως.

 

 

Το νέο κατάστημα της Opel εγκαινίασε η Γιαννίρης Α.Ε. στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν οι ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Soualiho Meite και Magomed Ozdoev, οι οποίοι φωτογραφήθηκαν και μοίρασαν αυτόγραφα, ενώ έδωσαν δώρο δύο υπογεγραμμένες φανέλες της ομάδας στη νέα αντιπροσωπεία. Η συνεργασία μεταξύ της Γιαννίρης Α.Ε. και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ξεκίνησε το 2008 και αναβιώνει τη φετινή σεζόν. Ιδιαίτερα σημαντική και ουσιαστική ήταν η παρουσία των στελεχών της Opel και του Ομίλου Συγγελίδη, καθώς και του Γενικού Διευθυντή του Ομίλου, κ. Πέτρου Πιπερίδη.

Η Goodyear τιμήθηκε για μία ακόμη φορά ως «Κατασκευαστής της χρονιάς» από το έγκριτο γερμανικό περιοδικό αυτοκινήτου Auto Bild, αυτή τη φορά, για τις εξαιρετικές επιδόσεις της στην κατηγορία των χειμερινών ελαστικών. Αυτή η σημαντική διάκριση έρχεται μετά την προηγούμενη βράβευσή της, ως «Κατασκευαστής θερινών ελαστικών της χρονιάς 2023», γεγονός που πιστοποιεί την υπεροχή της Goodyear στην παροχή ανώτερης ποιότητας ελαστικών καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Το περιοδικό Auto Bild εξήρε τις εξαιρετικές επιδόσεις της σειράς χειμερινών ελαστικών της Goodyear, αναφέροντας τα εξής: «Τα καλύτερα ελαστικά πάγου-κρύου μεταξύ των χειμερινών ελαστικών προέρχονται και πάλι από τον κατασκευαστή ελαστικών Goodyear. Τα μοντέλα UltraGrip Performance 3 και UltraGrip Performance Plus SUV πετυχαίνουν άλλη μια νίκη αυτή τη σεζόν με τις αξιόπιστες επιδόσεις τους».

Η FREENOW, το Super App Μετακίνησης στην Ευρώπη και η Karhoo, μια παγκόσμια πλατφόρμα B2B για ολοκληρωμένη κινητικότητα, ανακοίνωσαν ότι θα συνεργαστούν με στόχο να κάνουν τα ιδιωτικά και επαγγελματικά ταξίδια ακόμα πιο αποτελεσματικά, βελτιώνοντας την προσβασιμότητα στις υπηρεσίες μετακίνησης. Η Karhoo βελτιώνει τις λύσεις μετακίνησης που προσφέρει ενσωματώνοντας την πλατφόρμα της FREENOW για να εξυπηρετήσει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα στον ξενοδοχειακό, ταξιδιωτικό και εταιρικό κλάδο, συμπεριλαμβανομένων των Accor και SNCF Connect. Το δίκτυο της FREENOW με περισσότερα από 200.000 οχήματα, πλέον θα είναι διαθέσιμο και μέσω της πλατφόρμας Karhoo, με στόχο να εξασφαλίζει άψογη εμπειρία μετακίνησης στους Ευρωπαίους ταξιδιώτες. Αυτή η συνεργασία επιτρέπει στην Karhoo να ανταποκρίνεται ακόμη περισσότερο στην υπάρχουσα ζήτηση και να προσφέρει μια ακόμη μεγαλύτερη γκάμα επιλογών μετακίνησης. Εκτός από την κλασική επιλογή ταξί, οι επιβάτες θα μπορούν να επιλέγουν ανάμεσα σε ηλεκτρικά, υβριδικά και προσβάσιμα οχήματα που έχουν χώρο και για αναπηρικά αμαξίδια.

 

 

Οι φίλοι της θάλασσας και των θαλάσσιων σπορ θα έχουν την τιμητική τους από τις 6 έως τις 10 Δεκεμβρίου. Στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo θα γίνει το Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών. Στην έκθεση – θεσμό η Nικ. I. Θεοχαράκης Α.Ε., επίσημος αντιπρόσωπος των εξωλέμβιων μηχανών SUZUKI MARINE θα έχει στο Hall 3 / Stand E2 όλη τη γκάμα των εξωλέμβιων μηχανών της.

Ιδιαίτερη θέση στο περίπτερο της Suzuki θα κατέχει ο νέος κινητήρας Suzuki DF250AUN. Με νέο σχεδιασμό καλύμματος κινητήρα, με μικρή περσίδα εισαγωγής αέρα στο πάνω μέρος και μεγαλύτερη εισαγωγή αέρα στο πίσω μέρος. Επιπλέον, με πόδι μηχανής σχεδιασμένο από την αρχή, καθώς και ασύμμετρο κάθετο πτερύγιο του ποδιού το οποίο μειώνει την αντίδραση στο τιμόνι και βελτιώνει την σταθερότητα του σκάφους σε ψηλές ταχύτητες. Τέλος, στον συγκεκριμένο κινητήρα, το σχήμα του κιβωτίου ταχυτήτων  και η θέση των εισαγωγών του νερού ψύξης  έχουν αλλάξει για να βελτιώσουν την απόδοση σε ταχύτητα ταξιδιού και την αντίσταση κατά της σπηλαίωσης.

H συγκεκριμένη έκθεση που θωρείται από τις αρτίοτερες του κλάδου,  χαρακτηρίζεται κάθε φορά  από  την πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα, τις επιτυχημένες παράλληλες εκδηλώσεις και αποτελεί πόλο έλξης για όσους αγαπούν τη θαλάσσια αναψυχή, τα extreme sports και τον θαλάσσιο τουρισμό, αλλά και για όσους ασχολούνται επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά με το boating, τα θαλάσσια σπορ, το ψάρεμα και την κατάδυση. Το ωράριο της έκθεσης είναι 15:00-21:00 τις καθημερινές και 10:00-21:00 το Σαββατοκύριακο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης