Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Σχεδόν όλες οι εταιρίες αυτοκινήτων λένε ξεκάθαρα πως οι μέρες των χειροκίνητων κιβωτίων ταχυτήτων είναι μετρημένες και πως το μέλλον της αυτοκίνησης είναι συνδεδεμένο αποκλειστικά με τα αυτόματα σασμάν,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βέβαια υπάρχουν ακόμα μοντέλα που πωλούνται με χειροκίνητο σασμάν, όμως οι επιλογές αυτές μειώνονται μέρα με τη μέρα. Τόσο η Mercedes όσο και η Audi έχουν καταργήσει τις χειροκίνητες επιλογές (για τα γρήγορα μοντέλα τους και σταδιακά και στην υπόλοιπη γκάμα), με την BMW να είναι μία από τις τελευταίες premium εταιρίες που προσφέρουν την δυνατότητα στους αγοραστές να αλλάζουν οι ίδιοι (εάν το επιθυμούν) ταχύτητες, κυρίως σε γρήγορα μοντέλα όpως οι: M2, M3, M4 και η Z4 M40i.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνέντευξης στο ιταλικό περιοδικό Quattroruote, ο Frank Weber (μέλος του Δ.Σ. της BMW) δήλωσε ότι «τελείωσε ο χρόνος» για τα χειροκίνητα μοντέλα της μάρκας, σημειώνοντας ότι τα νούμερα των πωλήσεών τους δεν δικαιολογούν το κόστος ανάπτυξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Weber δεν διευκρίνισε ακριβή ημερομηνία για το πότε η BMW θα καταργήσει όλες τις χειροκίνητες επιλογές της, αλλά αυτό θα μπορούσε να γίνει σύντομα με τον ίδιο να προσθέτει: «Αν θέλετε ένα χειροκίνητο M μοντέλο, πρέπει να το αγοράσετε τώρα. Είναι διασκεδαστικά προϊόντα, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς, οι πωλήσεις τους μειώνονται συνεχώς και έτσι δεν έχει νόημα να τα αναπτύσσουμε πλέον».

Εσάς ποια είναι η γνώμη σας για ένα απόλυτα αυτόματο μέλλον της αυτοκίνησης; Η αλήθεια είναι πως η ηλεκτροκίνηση θα βάλει το τελευταίο καρφί στην κάσα των manual σασμάν και όσο πλησιάζουμε προς αυτήν, τόσο μειώνονται οι επιλογές.

Εσείς θα οδηγείτε για όσο μπορείτε χειροκίνητο ή προτιμάτε την άνεση και ευκολία ενός αυτόματου κιβωτίου;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης