Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Τα αυτοκίνητα βρίσκονται σε μια περίοδο συνεχούς τεχνολογικής εξέλιξης. Τα σημερινά σύγχρονα οχήματα είναι πολύ διαφορετικά από ό,τι ακόμη και πριν από πέντε χρόνια και εταιρείες όπως η Tesla συνεχίζουν να πρωτοτυπούν. Το καλό είναι ότι όταν μία καλή λειτουργία εμφανιστεί στην αγορά, σύντομα υιοθετείται και από άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή τη φορά δεν θα μιλήσουμε για 0-100, για φρένα ή για κατανάλωση. Αυτή τη φορά θα μιλήσουμε  για μία ειδική λειτουργία που αφορά αποκλειστικά τους τετράποδους φίλους.

Με την εισαγωγή του Tesla Dog Mode, οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων μπορούν πλέον να διασφαλίσουν ότι οι αγαπημένοι τους τετράποδοι φίλοι παραμένουν ασφαλείς και άνετοι ενώ εκείνοι κάνουν δουλειές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η λειτουργία Tesla Dog Mode, που παρουσιάστηκε το 2019, έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί μια άνετη θερμοκρασία καμπίνας για τα κατοικίδια ζώα που παραμένουν μέσα στο όχημα. Η ενεργοποίηση της λειτουργίας Dog Mode εξασφαλίζει ότι το κατοικίδιό σας παραμένει ασφαλές και άνετο, με το σύστημα κλιματισμού να λειτουργεί για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας. Όταν ενεργοποιηθεί, η οθόνη προβάλλει την τρέχουσα θερμοκρασία καμπίνας για να καθησυχάσει τους περαστικούς ότι το κατοικίδιό σας είναι ασφαλές.

Η λειτουργία Dog Mode χρησιμοποιεί ενέργεια μέσω του συστήματος HVAC, καταναλώνοντας περίπου 6.4χλμ. αυτονομίας ανά ώρα. Αυτό το ποσοστό είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη, όπως και το γεγονός ότι η κατάσταση της μπαταρίας πρέπει να είναι τουλάχιστον 20% για να ενεργοποιηθεί η λειτουργία.

Σημαντικό επίσης είναι πως με την ενεργοποίηση του Dog Mode οι πόρτες παραμένουν κλειδωμένες. Ο ιδιοκτήτης μπορεί να χειρίζεται την θερμοκρασία μέσα από το smartphone του  και την εφαρμογή της Tesla.

Βέβαια και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν ήδη παρουσιάσει αντίστοιχες τεχνολογίες στα νέα τους μοντέλα. Η BMW, η Chevrolet, η Ford, η Hyundai, η Rivian και η Volvo ήταν μεταξύ των πρώτων που υιοθέτησαν λειτουργίες άνεσης και ελέγχου θερμοκρασίας για κατοικίδια ζώα. Κάθε σύστημα μπορεί να επιτρέπει την παραμονή των κατοικίδιων ζώων στο αυτοκίνητο για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης