Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Την πιο αποδοτική έκδοση του νέου premium μικρομεσαίου hatchback παρουσίασε η γερμανική μάρκα. Πρόκειται για το plug-in υβριδικό A3 Sportback 40 TFSI e, το οποίο αναμένεται στη χώρα μας τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύνολο του αυτοκινήτου αποτελείται από τον 1.4 TFSI βενζινοκινητήρα και ένα σύγχρονο ηλεκτρικό μοτέρ με αυξημένη πυκνότητα ισχύος που είναι ενσωματωμένο στο αυτόματο S tronic κιβώτιο των έξι σχέσεων. Η συνδυαστική απόδοση αγγίζει τους 204 ίππους και η ροπή τα 350 Nm, με τα 0-100 χλμ./ώρα να έρχονται σε 7,6 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 227 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μέση κατανάλωση καυσίμου είναι στο 1,5 λίτρο ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές ρύπων δεν ξεπερνούν τα 34 γρ./χλμ. Χάρη στην μπαταρία χωρητικότητας 13,0 kWh, το A3 Sportback 40 TFSI e μπορεί να καλύψει μια απόσταση 78 χιλιομέτρων αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια, αναπτύσσοντας ταχύτητα έως τα 140 χλμ./ώρα.

Για να φορτιστεί η μπαταρία από απλό δίκτυο, απαιτούνται περίπου 4 ώρες. Η Audi προσφέρει μαζί με το αυτοκίνητο καλώδιο 230 Volt. Επίσης υπάρχει και η δυνατότητα καλωδίου Mode 3 για τα δημόσια τερματικά φόρτισης.

Το A3 Sportback 40 TFSI e διατηρεί τα ίδια εξωτερικά και εσωτερικά χαρακτηριστικά με τις υπόλοιπες εκδόσεις, προσφέροντας απολαυστική οδική συμπεριφορά και καθημερινή χρηστικότητα. Για την ενημέρωση του οδηγού, έχουν προστεθεί νέες λειτουργίες στις οθόνες, προβάλλοντας πληροφορίες για τη διαθέσιμη ισχύ, την κατάσταση του κινητήριου συστήματος, την ανάκτηση ενέργειας, την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας και την αυτονομία.

Η εμπορική πορεία της plug-in hybrid έκδοσης ξεκίνησε από τη Γερμανία, με την τιμή εκκίνησης στην τοπική αγορά να ορίζεται στα 37.470 ευρώ – δεν περιλαμβάνεται η κρατική επιδότηση για τα εξηλεκτρισμένα οχήματα. Στη χώρα μας, οι τιμές θα ανακοινωθούν λίγο πριν το λανσάρισμα.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης