Στη δημιουργία μια ιδιαίτερης και εκκεντρικής έκδοσης του νέου ηλεκτροκίνητου Fortwo προχώρησε η Smart. Το αυτοκίνητο αποτελεί δημιουργία του διάσημου σχεδιαστή μόδας Jeremy Scott και χαρακτηρίζεται από τα φτερά στο πίσω τμήμα. 

Το Smart «forjeremy Limited Edition» του Scott θα κυκλοφορήσει κανονικά στους δρόμους, όπως ακριβώς φαίνεται στις φωτογραφίες. Με τα φτερά σαν σήμα κατατεθέν!! Οι άνθρωποι της Smart ενθουσιάστηκαν με την ιδέα του σχεδιαστή και έδωσαν την έγκριση για παραγωγή. Φυσικά, θα πωλείται σε περιορισμένο αριθμό, με τις πρώτες παραδόσεις να ξεκινούν στα τέλη του 2013.

Τα φτερά δεν είναι απλά διακοσμητικά, αλλά χρησιμοποιούνται και σαν φώτα, δίνοντας την εικόνα πυραύλου. Άλλο χαρακτηριστικό του αυτοκινήτου, είναι οι ζάντες και οι ειδικές ραφές που λάμπουν στο σκοτάδι. Τα καθίσματα, το εσωτερικό των θυρών και ο πίνακας οργάνων είναι επενδυμένα με δέρμα Nappa.

Όσο για την κίνηση του, φροντίζει ένας ηλεκτροκινητήρας 55Kw, με την αυτονομία να αγγίζει τα 145 χιλιόμετρα και την τελική ταχύτητα να φθάνει τα 125 χλμ./ώρα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος