Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Πριν προχωρήσουμε στο «ζουμί» της υπόθεσης, ας δούμε τί σημαίνει η λέξη flexing που ακούγεται όλο και περισσότερο. Flexing λοιπόν είναι η επιτηδευμένη επίδειξη πλούτου, ή οποιουδήποτε στοιχείου σε υπερθετικό βαθμό με στόχο την προβολή και την αίσθηση ανωτερότητας από τον περίγυρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχοντας λοιπόν τον παραπάνω ορισμό κατά νου, το να κάνει κάποιον flexing στο Πριγκιπάτο του Μονακό που αποτελεί τη Μέκκα του πλούτου, δεν είναι και λίγο.

Κάθε χρόνο, το Γκραν Πρι του Μονακό προσελκύει έναν ιλιγγιώδη αριθμό διασημοτήτων υψηλού προφίλ, πολυεκατομμυριούχων και δισεκατομμυριούχων. Στην πραγματικότητα, έχει γίνει ένα από τα γεγονότα που επισκέπτονται οι άνθρωποι για να επιδείξουν τον πλούτο τους.

Για τον αγώνα του περασμένου Σαββατοκύριακου, το λιμάνι γέμισε με δεκάδες τεράστια ιδιωτικά superyachts. Από αυτά, υπήρχε ένα που πραγματικά τράβηξε σαν μαγνήτης τους λάτρεις της αυτοκίνησης. Το συγκεκριμένο γιοτ ανήκε στην εταιρία Altr, η οποία πραγματεύεται δημοπρασίες και δίνει την δυνατότητα σε όσους έχουν το ανάλογο πορτοφόλι να αγοράζουν μικρά «κομμάτια» από σπάνια και πανάκριβα συλλεκτικά αντικείμενα και οχήματα. Με λίγα λόγια, η εταιρία δημοπρατεί ένα όχημα το οποίο έχει π.χ. «σπάσει» σε 500 κομμάτια και έτσι μπορούν 500 άτομα να έχουν μερίδιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Το διήμερο που μας πέρασε, η παραπάνω εταιρία συνεργάστηκε με την ιταλική αντιπροσωπεία πολυτελών αυτοκινήτων Car & Car και φόρτωσε μια σπάνια κατακόκκινη Ferrari F40 στο μπροστινό κατάστρωμα του γιοτ μέσω ενός γερανού.

Ένα αυτοκίνητο εκατομμυρίων, μεταφέρθηκε στο κατάστρωμα ενός γιοτ εκατομμυρίων, μπροστά σε μία σειρά από εκατομμυριούχους. Ίσως αυτός θα έπρεπε να είναι ο νέος ορισμός του flexing.
Για την ιστορία να αναφέρουμε πως ένα από τα μεγαλύτερα γιοτ του λιμανιού, το Octopus, με μήκος 126μ. κοστίζει 2.2 εκτ. ευρώ για μηνιαία ενοικίαση.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης