Έπειτα από έξι χρόνια σκληρή δουλειά, το όνειρο του Michel Robillard έγινε πραγματικότητα. Το υπέροχο αυτοκίνητο που έφτιαξε με τα χέρια του πέρασε τον τεχνικό έλεγχο και πάτησε στους δρόμους της Γαλλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Citroen 2CV, κατασκευασμένο αποκλειστικά από ξύλο, έκανε ντεμπούτο σε εκδήλωση κλασικών οχημάτων και στη συνέχεια διήνυσε ορισμένα χιλιόμετρα στο δημόσιο οδικό δίκτυο της χώρας, κλέβοντας την παράσταση.

Το αριστούργημα του συνταξιούχου ξυλουργού είναι αλήθεια πως θα ζήλευαν και οι μεγαλύτεροι συλλέκτες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι, μόλις το είδε η επίσημη εταιρεία της Citroen, έκανε ολόκληρο αφιέρωμα μέσω του επίσημου καναλιού της στο youtube.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το έργο τέχνης του πολυτάλαντου Γάλλου περιλαμβάνει διάφορα είδη ξύλου από οπωροφόρα δέντρα της Τουρέν. Ο σκελετός είναι από αχλαδιά, το καπό από μηλιά, τα φτερά και το τιμόνι από καρυδιά, ο πίνακας οργάνων από φτελιά και οι πόρτες με το πορτμπαγκάζ από αγριοκερασιά. Ο κινητήρας είναι γνήσιος Citroen, απομονωμένος και προστατευμένος πλήρως.

Πρόκειται για μοναδικό όχημα, το οποίο έχει όλες τις προδιαγραφές για κίνηση στον δημόσιο δρόμο. Ο Robillard έχει δεχθεί ήδη προσφορές από επίδοξους αγοραστές, ωστόσο ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται θέμα πώλησης, αφού στόχος του είναι να εκτεθεί σε γκαλερί τέχνης.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο ξυλουργός έχει δημιουργήσει ακόμη 15 αριστουργήματα. Μεταξύ αυτών είναι μια Bugatti Royale του 1936, ένα Coccinelle Volkswagen του 1949, μια εκπληκτική Harley Davidson που βραβεύτηκε το 2004, αλλά και ένα μονοθέσιο της Ferrari. To τελευταίο άφησε άφωνους τους ανθρώπους στο Maranello και, όπως έγινε γνωστό, εξαγοράστηκε από τη φημισμένη ιταλική φίρμα, προκειμένου να τοποθετηθεί στο μουσείο της.  

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης