Κάθε ρεκόρ αναμένεται να σπάσει η 8C Spider στη δημοπρασία του οίκου RM Sotheby’s, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 20 Αυγούστου στο Monterey της Καλιφόρνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο κατασκευάστηκε το 1939 και η επίσημη ονομασία του είναι Alfa Romeo 8C 2900B Lungo Spider by Touring. Παράχθηκε σε μόλις 12 μονάδες και θεωρείται το πιο σπάνιο μοντέλο στην ιστορία της ιταλικής φίρμας. Πρόκειται για ένα αριστούργημα της αυτοκίνησης, ένα κομψοτέχνημα, το οποίο στην εποχή του θεωρούνταν το πιο όμορφο σπορ όχημα παραγωγής.

Τροφοδοτείται από ένα οκτακύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 2.905 κ.εκ. και απόδοσης 180 ίππων, με δύο μηχανικούς υπερσυμπιεστές τύπου Roots και ισάριθμους εκκεντροφόρους επικεφαλής. Φέρει κιβώτιο τεσσάρων σχέσεων και ταμπούρα σε όλους τους τροχούς. Το αμάξωμα σχεδιάστηκε από την Carrozzeria Touring και έχει μεταξόνιο μήκους 3 μέτρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συλλεκτική Alfa είναι σε εξαιρετική κατάσταση και μέχρι πρότινος άνηκε στην εντυπωσιακή συλλογή του ζεύγους Sam και Emily Mann. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, η τιμή του κυμαίνεται μεταξύ 20-25 εκατομμυρίων δολαρίων.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης