Την ευκαιρία να δουν και να θαυμάσουν από κοντά 61 αυτοκίνητα – αντίκες ανεκτίμητης αξίας, είχαν οι φίλοι των τεσσάρων τροχών, σε ένα μοναδικό Ράλι που διοργανώθηκε στις Σπέτσες, το νησί που δεν επιτρέπει αυτοκίνητα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρωί του περασμένου Σαββάτου (5 Απριλίου), συγκεντρώθηκαν στα Ίσθμια της Κορίνθου τα 61 κλασσικά οχήματα, όπου δόθηκε η εκκίνηση για την έναρξη του ράλι με προορισμό το Πόρτο Χέλι. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκαν με Ferry Boat στις Σπέτσες και έπειτα πήραν θέση στην πλατεία του Ποσειδωνίου.

Το ιστορικό νησί και δημοφιλής τουριστικός προορισμός, υποδέχθηκε για 24 ώρες τα πιο όμορφα κλασσικά αυτοκίνητα που χρονολογούνται από το 1921. Χιλιάδες θεατές έσπευσαν στην πλατεία ώστε να θαυμάσουν συλλεκτικά κομμάτια, όπως τις Rolls Royce 20/25 του 1930, Jaguar XK 150 του 1957, Plymouth P 29-1 Savoy του 1948, Ferrari 365 GT 2+2 του 1968, και πολλά άλλα ιστορικά οχήματα μοναδικής ομορφιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Το επόμενο πρωί, τα πληρώματα είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν το γύρο του νησιού για την ολοκλήρωση του Ράλι, διασχίζοντας μαγευτικά σημεία όπως η Πιτυούσα, το παλιό λιμάνι, τα καπετανόσπιτα και η Ντάπια, για να καταλήξουν και πάλι στην πλατεία του Ποσειδωνίου.

Η διοργάνωση έκλεισε με την τελετή απονομής των βραβείων στους νικητές, μπροστά στο ξενοδοχείο Poseidonion Grand Hotel, το οποίο φέτος κλείνει 100 χρόνια ζωής. Στο αγωνιστικό σκέλος της εκδήλωσης, νικητές αναδείχθηκαν οι Μιχάλης Λυκάκης και Γεώργιος Κίκιζας με μία Jaguar MK II του 1960.  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης