Μπορεί με την πρώτη ματιά να θυμίζει ειδικά τροποποιημένο όχημα για τη μεταφορά νεκρών, ωστόσο, πρόκειται για μια one-off Ferrari 365 GTB/4 Daytona, η οποία μετατράπηκε σε Shooting Brake αμάξωμα έπειτα από παραγγελία πελάτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δημιουργήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1970 από την εταιρεία Panther Westwinds και σχεδιαστής ήταν ο Luigi Chinetti Jr. ιδιοκτήτης της εμπορίας Chinetti Motors από τη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ. Αυτός που την παρήγγειλε ήταν ο Bob Gittleman από τη Φλόριντα και για την μετατροπή χρειάστηκαν περίπου τρία χρόνια.

Όλα τα τμήματα αμαξώματος επανασχεδιάστηκαν και τροποποιήθηκαν. Τα πίσω παράθυρα ανοίγουν σε σχήμα gullwing, με τις τεράστιες γυάλινες επιφάνειες και το σχήμα να δίνουν την εντύπωση νεκροφόρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλήρως αναβαθμισμένο είναι το εσωτερικό, με τις ξύλινες επενδύσεις, το δέρμα σε κρεμ απόχρωση και τα επιπλέον όργανα να ολοκληρώνουν τον αμφιλεγόμενο σχεδιασμό. Αντίθετα, τα μηχανικά μέρη παρέμειναν απαράλλαχτα, με τον V12 4,4 λίτρων κινητήρα απόδοσης 352 ίππους βρίσκεται κάτω από το καπό.

Παρότι, το αυτοκίνητο πωλήθηκε σε διάφορους συλλέκτες, παραμένει σε εξαιρετική κατάσταση και μάλιστα η συντήρηση γίνεται από την Ferrari. Την επόμενη εβδομάδα θα βγει σε δημοπρασία από τον οίκο Gooding & Co`s Monterey. Είναι το μοναδικό του είδους στον κόσμο και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών μπορεί να πιάσει από 750.000 έως 1 εκατομμύριο δολάρια.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης