Περισσότερα από 100 αυτοκίνητα αντίκες συναντήθηκαν στο πανέμορφο νησί του Αργοσαρωνικού, στο πλαίσιο του «Εαρινού Ράλι ΦΙΛΠΑ – Ποσειδώνιο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά στις Σπέτσες, με τις συμμετοχές να ξεπερνούν κάθε προσδοκία. 100 συλλεκτικά οχήματα φιλοξενήθηκαν στο Poseidonion Grand Hotel, φέροντας στην κεντρική πλατεία μνήμες από άλλη εποχή. Τα μοντέλα των Chrysler, Porsche, Mercedes, Chevrolet,  Alfa Romeo, Mini, VW και Rolls-Royce, αποτέλεσαν αντικείμενο θαυμασμού, με τη διαφορά ωστόσο να κάνει η Chrysler Double Phaethon του 1927.

Τα πληρώματα συναντήθηκαν στα Ίσθμια της Κορίνθου και έπειτα από μια διαδρομή-περιήγηση στους Νομούς Κορινθίας και Αργολίδας έφτασαν στην Κόστα, απ’ όπου και πέρασαν στις Σπέτσες με ferry boat. Όσον αφορά στο αγωνιστικό μέρος, οι συμμετέχοντες είχαν την επιλογή μεταξύ των κατηγοριών Regularity και Touring. Η πρώτη περιελάμβανε πέντε ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 110 χλμ. και η δεύτερη μόνο μία διαδρομή 25 χλμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην κατηγορία Regularity νικητής αναδείχθηκε ο Γεώργιος Δελαπόρτας και η Ελισάβετ Δελαπόρτα με μία Mercedes Benz 280SL του 1969. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Γιώργος Γεωργακόπουλος και ο Κωνσταντίνος Τσιτσιλώνης με ένα Mini Morris του 1967 και στην τρίτη οι Δημήτρης και Ελευθέριος Λιάκος με Volkswagen Karmann Ghia του 1958. Στην κατηγορία Touring πρώτοι ήταν οι Γιώργος και Δημήτρης Ναθαναήλ με BMC Wolseley 16/60 B του 1968, δεύτεροι οι Λυμπέρης Παπάζογλου και Ηλίας Μανιάτης με Porsche 914 του 1970 και τρίτοι οι Γιώργος Λαμπρόπουλος και Ιωάννα Μπαγινέτα με Mercedes Benz 250CE του 1971.

Για άλλη μια χρονιά οι Αρχές του νησιού στήριξαν ενεργά την εκδήλωση και η πολύτιμη βοήθειά τους συνέβαλε τα μέγιστα στην επιτυχία της διοργάνωσης. Το Κτήμα Κοκοτού ήταν ο χορηγός της δεξίωσης που πραγματοποιήθηκε στο Poseidonion Grand Hotel, ενώ ο Εμπορικός Σύλλογος Σπετσών και ο Σύλλογος Γυναικών του νησιού υποδέχθηκαν τον κόσμο στο ξενοδοχείο με τοπικά κεράσματα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης