Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η τρίτη ημέρα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις άνοιξε με την 7η Ε.Δ. μία πολύ γνωστή και κλασική ακροπολική διαδρομή, την Παύλιανη. Αντί όμως να εκκινήσει το πρώτο όχημα στις 07:08 υπήρξε μία μικρή καθυστέρηση 35 λεπτών για λόγους ασφαλείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μία διαδρομή συνολικού μήκους 24.25χλμ. η οποία έλειψε από το περσινό πρόγραμμα. Ξεκινάει με σχετικά γρήγορο κομμάτι για περίπου 7χλμ. σε κάπως σκληρή επιφάνεια, για να φτάσει στην «Πυρά Ηρακλέους» και μετά από περίπου 2χλμ. στην «Καταβόθρα», περιοχή που προσφέρεται για κάμπινγκ και παρακολούθηση πολύ μεγάλου κομματιού, με πάρα πολύ υψηλές ταχύτητες, Μετά από αυτό το σημείο η διαδρομή μπαίνει μέσα στο δάσος και ακολουθεί τα πιο στενά και με αλλεπάλληλες στροφές κομμάτι ολόκληρου του αγώνα, πριν τερματίσει λίγο πάνω από το Μαυρολιθάρι. Λόγω στενότητας του δρόμου η διαδρομή θα είναι κλειστή στην κυκλοφορία από το χωριό Μαυρολιθάρι έως και τον τερματισμό.

Η πίστα έχει αρκετή λάσπη σε πολλά σημεία, όμως ο έντονος ήλιος και τα περάσματα από τα πρώτα αυτοκίνητα θα την στεγνώσουν αρκετά γρήγορα. Να θυμίσουμε πως θα υπάρξει και δεύτερο πέρασμα από την ίδια διαδρομή αργότερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ταχύτερος στην Ε.Δ. Παύλιανη 1 ήταν ο Kalle Rovanpera της Toyota με χρόνο 19:46.5, ο οποίος σήμερα δεν ξεκίνησε πρώτος, κάτι που τον βοήθησε να είναι γρηγορότερος. Δεύτερος ταχύτερος με +1.3 δευτ. ο Ogier ο οποίος πλέον προηγείται του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, ενώ τρίτος ταχύτερος ο Neuville της Hyundai με χρόνο +11.9 δευτ.

Όλοι οι οδηγοί δήλωσαν πως ήταν πολύ δύσκολη η πίστα, με αρκετή λάσπη στη μέση της διαδρομής, όμως σίγουρα θα είναι καλύτερα στο δεύτερο πέρασμα.

Οι χρόνοι των πληρωμάτων της κατηγορίας Rally1 για την Ε.Δ. Παύλιανη είναι:

Η γενική κατάταξη του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις μετά και την 7η Ε.Δ. είναι:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης