Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η  Consumer Reports, πρώην Consumers Union, είναι ένας αμερικανικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός καταναλωτών, αφιερωμένος στις ανεξάρτητες δοκιμές προϊόντων, και μόλις δημοσίευσε μία πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Consumer Reports ήταν από τους ιδιοκτήτες περισσότερων από 330.000 οχημάτων (μοντέλα από 2000 έως 2024) και δείχνουν ότι τα ηλεκτρικά οχήματα είναι κατά μέσο όρο 79% λιγότερο αξιόπιστα από τα οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, παρά τα λιγότερα κινούμενα μέρη και τα απλούστερα συστήματα μετάδοσης κίνησης.

Τα plug-in υβριδικά είναι ακόμη χειρότερα όσον αφορά την αξιοπιστία, με το εντυπωσιακό ποσοστό του 146% των περισσότερων προβλημάτων σε σχέση με τα παραδοσιακά αυτοκίνητα που κινούνται με θερμικό κινητήρα.

Από την άλλη, τα παραδοσιακά υβριδικά οχήματα (που δεν μπαίνουν στην πρίζα) σημείωσαν την καλύτερη βαθμολογία, δημιουργώντας 26% λιγότερα προβλήματα σε σχέση με τα οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Σύμφωνα με το Consumer Reports, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η παραδοσιακή υβριδική τεχνολογία υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια, και δεν υπάρχουν αναπάντεχα προβλήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

«Όσο περισσότερο καιρό ένα όχημα ή μια τεχνολογία βρίσκεται στην παραγωγή, τόσο περισσότερο τα σφάλματα διορθώνονται», δήλωσε στο Automotive News ο ανώτερος διευθυντής δοκιμών αυτοκινήτων της CR, Jake Fisher. «Οι αυτοκινητοβιομηχανίες που παρήγαγαν τα EV νωρίτερα, βελτιώνουν την αξιοπιστία, αλλά αυτό γίνεται σταδιακά».

«Όταν πρόκειται για αξιοπιστία, οι αργοί και σταθεροί κερδίζουν τον αγώνα. Οι κατασκευαστές που κάνουν γρήγορες κινήσεις, είναι αυτοί που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα προβλήματα» συμπλήρωσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης