Το Citroen C3 είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αυτοκίνητα στην Ευρώπη. Ηγείται της γκάμας της τέταρτης γενιάς του πιο δημοφιλούς μοντέλου της Citroën, που μετράει πάνω από 5,6 εκατομμύρια πωλήσεις από το λανσάρισμα της πρώτης γενιάς το 2002. Το C3 είναι το πιο δημοφιλές μοντέλο της μάρκας και αντιπροσωπεύει το 29% των συνολικών πωλήσεων της Citroën στην Ευρώπη. Το 2022, το C3 επέτυχε μερίδιο αγοράς 11% στο σύνολο των πωλήσεων του Β segment στην Ευρωπαϊκή αγορά.

Με το νέο αμιγώς ηλεκτρικό ë-C3 αλλάζουν πολλά πράγματα στη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία. Το ηλεκτρικό C3 , είναι σχεδιασμένο εκ νέου στην παγκόσμια πλατφόρμα «Smart Car Platform» -προσφέρει κορυφαίο για την κατηγορία του επίπεδο άνεσης, ευκολία στη συμβίωση με την ηλεκτροκίνηση, εκπληκτικό επίπεδο εξοπλισμού και μοναδική σχέση ‘value for money’, ενώ κατασκευάζεται στην Ευρώπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ουσιαστικά, το νέο ë-C3 σηματοδοτεί το άνοιγμα ενός νέου κεφαλαίου για τη Citroën. Η δημοφιλής και τολμηρή μάρκα επανεφευρίσκει τον εαυτό της, αντιμετωπίζοντας επιθετικά τις προκλήσεις, καθιστώντας την ηλεκτροκίνηση, προσιτή σε όλους. Και αυτό χάρη στο πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο B-hatchback το οποίο είναι σχεδιασμένο και κατασκευασμένο στην Ευρώπη, , προσφέροντας στους πελάτες της όλα τα πλεονεκτήματα της μετακίνησης μηδενικών εκπομπών, σε μία λογική και ιδιαίτερα προσιτή τιμή.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο CEO της Citroën, Thierry Koskas δήλωσε σχετικά : «Η προσφορά οχημάτων σε προσιτές τιμές ήταν ανέκαθεν σημαντικό στοιχείο  του DNA της Citroën. Ωστόσο, οι προσδοκίες των πελατών για τα αυτοκίνητα του Β segment έχουν αλλάξει, ιδίως με την αύξηση της δημοτικότητας των SUV και την αυξανόμενη επιθυμία των χρηστών, να οδηγούν αμιγώς ηλεκτρικά, μέσα και γύρω από τις πόλεις μας, και αυτό για τις Ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες αποτελεί μία παραπάνω δυσκολία στο να ανταποκριθούν σε αυτές τις προσδοκίες. Η Citroën τολμά να κάνει ακριβώς αυτό, με το ολοκαίνουργιο, αμιγώς ηλεκτρικό ë-C3 που απευθύνεται στους Ευρωπαίους αγοραστές: ένα φρέσκο, εντυπωσιακό, και άνετο B-hatch που είναι πλήρως εξοπλισμένο, ειδικά σχεδιασμένο και κατασκευασμένο στην Ευρώπη, και θα  προσφέρεται σε εξαιρετικά προσιτές με τιμές.”

Για πρώτη φορά στην ιστορία του C3 hatchback, η Citroën τοποθετεί στο βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων του αμιγώς ηλεκτρικού ë-C3, το αποκλειστικό και καινοτόμο σύστημα ανάρτησης Citroën Advanced Comfort με Progressive Hydraulic Cushions,  μια αποκλειστική τεχνολογία της Citroën με 20 πατέντες ευρεσιτεχνίας.

Η ανάρτηση Citroën Advanced Comfort προσφέρει ασύγκριτη οδηγική άνεση και ελευθερία κίνησης κάτω από όλες τις συνθήκες, απορροφώντας τους κραδασμούς και εξαλείφοντας τις ανωμαλίες του οδοστρώματος, δίνοντας την αίσθηση ότι το αυτοκίνητο κινείται πάνω σε ένα μαγικό χαλί.

Η αρχή λειτουργίας της ανάρτησης είναι απλή. Το σύστημα των Progressive Hydraulic Cushions® προσθέτει δύο υδραυλικά στοπ σε κάθε πλευρά των αμορτισέρ: ένα για τη συμπίεση και ένα για την εκτόνωση. Επομένως, η ανάρτηση λειτουργεί σε δύο στάδια. Σε ελαφρά συμπίεση και σταμάτημα, το ελατήριο και το αμορτισέρ ελέγχουν από κοινού τις κάθετες δυνάμεις χωρίς να φορτίζουν τα υδραυλικά στοπ. Αυτό δίνει την εντύπωση ότι το αυτοκίνητο “πετάει” από πάνω τις ανωμαλίες του οδοστρώματος: αυτό είναι το φαινόμενο του μαγικού χαλιού.

Σε έντονη συμπίεση και βίαια φρεναρίσματα, το ελατήριο και το αμορτισέρ λειτουργούν σε συνδυασμό με τα υδραυλικά στοπ που επιβραδύνουν σταδιακά την κίνηση, αποφεύγοντας έτσι το απότομο σταμάτημα στο τέλος της διαδρομής τους. Το υδραυλικό στοπ απορροφά την αποθηκευμένη ενέργεια. Δεν υπάρχει επομένως φαινόμενο εκτόνωσης, και οι επιβάτες αισθάνονται εντελώς απομονωμένοι από τις ανωμαλίες του οδοστρώματος.

Είναι ψηλότερο και πιο τετραγωνισμένο, με ίδιο όμως αποτύπωμα στο δρόμο: το νέο ë-C3 προσφέρει ασυμβίβαστο επίπεδο άνεσης, υψηλότερη θέση οδήγησης (+100χλστ. σε σχέση με το μέσο όρο της κατηγορίας B-hatch),  αυξημένη απόσταση από το έδαφος, καθώς και εξωτερικά προστατευτικά, που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των πελατών.

Η Laurence Hansen, Επικεφαλής Προϊόντων & Στρατηγικής της Citroën αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα του ηλεκτρικού C3:

“Η άνεση αποτελεί βασικό συστατικό του DNA της Citroën. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς γιατί είναι σημαντικό και για τους πελάτες μας. Για αυτό και προχωρήσαμε σε δραστικές παρεμβάσεις ώστε να κάνουμε το νέο ë-C3 το πιο άνετο αυτοκίνητο στη κατηγορία B-hatch, γεγονός που αποδεικνύεται από την ενσωμάτωση αρκετών καινοτομιών όπως οι νέες εκδόσεις των καθισμάτων τύπου Citroën Advanced Comfort και – για πρώτη φορά σε C3 – του συστήματος ανάρτησης Citroën Advanced Comfort ”.

 

Το νέο Citroën ë-C3 εκπλήσσει και ενθουσιάζει, χάρη στις νέες εξοπλιστικά εκδόσεις και τις  έξυπνες λύσεις του, όπως είναι το εντελώς καινούργιο C-ZEN LOUNGE, μία πρωτοποριακή προσέγγιση επανεφεύρεσης του ταμπλό. Πολύ όμορφα, ανατομικά και ξεκούραστα είναι τα νέας γενιάς, καινοτόμα καθίσματα Citroën Advanced Comfort.

Το σύστημα μπαταριών των 44kWh εξασφαλίζει αυτονομία μέχρι 320km WLTP, και ταχεία φόρτιση από φορτιστή συνεχούς ρεύματος (DC) 100Kw, από 20 έως 80% της χωρητικότητας, σε μόλις 33 λεπτά. Δίνοντας αυτονομία 320 χλμ κάνει την ηλεκτροκίνηση προσβάσιμη σε όλους. Η Citroën δεσμεύεται για μία ακόμα πιο προσιτή έκδοση του ë-C3  με 200km αυτονομίας, που θα παρουσιαστεί το 2025.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης