Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η BP Pulse στις Η.Π.Α. έχει στόχο να επενδύσει συνολικά 1 δις. δολάρια μέχρι το 2030, για να κατασκευάσει ένα τεράστιο δίκτυο στην Αμερική όπου οι πελάτες θα μπορούν να ανεφοδιάσουν τα οχήματα τους, ότι καύσιμο και να έχουν. Αυτή τη στιγμή μετράει ήδη 27.000 σημεία φόρτισης και επεκτείνεται συνεχώς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρώτο «λιθαράκι» 100εκατ. δολαρίων σε αυτό το γιγαντιαίο πρότζεκτ μπήκε ήδη, καθώς η BP υπέγραψε συμβόλαιο με την Tesla για την αγορά ταχυφορτιστών. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που ανεξάρτητος πάροχος δικτύου φόρτισης αγοράζει ταχυφορτιστές της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Αυτές οι νέες μονάδες Supercharger θα αρχίσουν να εγκαθίστανται το 2024 στο Χιούστον, το Φοίνιξ, το Λος Άντζελες, το Σικάγο και την Ουάσινγκτον, με την BP να ελπίζει να έχει εγκαταστήσει 100.000 σημεία φόρτισης στις ΗΠΑ μέχρι το 2030.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Στην Tesla, δεσμευόμαστε να παρέχουμε εξαιρετικές εμπειρίες φόρτισης για όλους τους ιδιοκτήτες EV”, δήλωσε η Rebecca Tinucci, ανώτερη διευθύντρια υποδομών φόρτισης της αυτοκινητοβιομηχανίας. “Η πώληση ταχυφορτιστών είναι ένα νέο βήμα για εμάς, το οποίο επιδιώκουμε να επεκτείνουμε για να υποστηρίξουμε την αποστολή μας να επιταχύνουμε τη μετάβαση του κόσμου σε βιώσιμη ενέργεια. Εκτιμούμε τη συνεργασία της BP σε αυτόν τον τομέα – είναι το σωστό βήμα προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον”.

Τώρα που δεκάδες αυτοκινητοβιομηχανίες κάνουν τη μετάβαση στο NACS (το πρότυπο φόρτισης της Tesla), είναι λογικό ότι οι εταιρείες υποδομών ίσως θελήσουν απλώς να αγοράσουν ταχυφορτιστές αντί να μετασκευάσουν τους δικούς τους. Φυσικά, η τιμολόγηση θα διαδραματίσει βασικό ρόλο σε αυτή την απόφαση και την επιτυχία του κάθε πρότζεκτ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης