Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Ο καιρός ήταν μέχρι στιγμής ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο GP του Portimao καθώς η πίστα παρέμεινε Οι Bagnaia και Bastianini είχαν πτώσεις στο Q1 και θα εκκινήσουν το GP από τις τελευταίες θέσεις του grid.βρεγμένη τόσο την Παρασκευή όσο και το Σάββατο. Η μεγάλη έκπληξη ωστόσο ήταν ότι μετά την 4η περίοδο ελεύθερων δοκιμών και λίγο πριν τις κατατακτήριες, η βροχή σταμάτησε και η πίστα άρχισε να στεγνώνει με αποτέλεσμα οι αναβάτες να πρέπει να κάνουν τις κατατακτήριες σε στεγνή πίστα με slick ελαστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκείνοι που είχαν άμεσα καλή αίσθηση στις περίεργες συνθήκες και φυσικά την τύχη με το μέρος τους κατάφεραν να κυριαρχήσουν με τον Johann Zarco να δείχνει το δρόμο. Ο Γάλλος της Pramac Ducati βγήκε αποφασισμένος να κάνει ότι καλύτερο μπορεί και με συνεχόμενους γρήγορους γύρους κατάφερε να βρεθεί ανάμεσα στους πρώτους. Στον τελευταίο του γύρο σημείωσε χρόνο 1:42.003 ο οποίος ήταν αρκετός να του χαρίσει την pole position.

Μεγάλη έκπληξη στην 6η θέση για τον rookie, Marco Bezzecchi.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Joan Mir με την εργοστασιακή Suzuki. Ο Ισπανός έμεινε στην πίστα και τα 15 λεπτά της περιόδου Q2 με το ίδιο ελαστικό και ανταμείφθηκε γράφοντας τον καλύτερο χρόνο του στην τελευταία του προσπάθεια. Στην 3η θέση βρέθηκε ο Aleix Espargaro με την Aprilia ο οποίος επίσης έκανε αρκετούς γύρους πριν βρει τελικά την καλύτερη δυνατή αίσθηση με την πίστα και σκαρφαλώσει στην πρώτη σειρά. Από τη δεύτερη σειρά του grid θα εκκινήσουν οι Jack Miller (Ducati), Fabio Quartararo (Yamaha) και Marco Bezzecchi με τον νεαρό Ιταλό της VR46 Mooney Ducati να εκπλήσσει με την παρουσία του στην πρώτη εξάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Ο Marc Marquez ήταν εξαιρετικά γρήγορος στα τελευταία λεπτά της περιόδου, ωστόσο όταν σημείωσε τον Μεγάλα ονόματα θα έχουν δύσκολο έργο την Κυριακή.ταχύτερο χρόνο του, ο οποίος τον έφερε στην πρώτη θέση, έπεσε ο teammate του Pol Espargaro και υπό το καθεστώς κίτρινης σημαίας ακυρώθηκε ο γύρος του. Ο Ισπανός τελικά έμεινε στην 9η θέση πίσω από τους Alex Marquez και Luca Marini. Πολλά ήταν τα προβλήματα για αρκετά πρωτοκλασάτα ονόματα όπως οι Pecco Bagnaia, Enea Bastianini, Jorge Martin και Alex Rins οι οποίοι έμειναν εκτός Q2 και αναμένεται να έχουν δύσκολο αγώνα την Κυριακή

Ο αγώνας της Πορτογαλίας αρχίζει στην Κυριακή στις 15:00.

Αποτελέσματα QP

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης