Μεγάλη εντός έδρας νίκη για τον Francesco Bagnaia ο οποίος με εξαιρετική οδήγηση κατάφερε να κερδίσει τον όγδοο φετινό αγώνα του πρωταθλήματος Moto GP στην Ιταλία.

Με το σβήσιμο των κόκκινων φώτων, οι τρεις Ducati ξεκίνησαν και ηγήθηκαν του αγώνα, με τον χθεσινό pole man να δείχνει από νωρίς πως δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην τόσο υψηλή πίεση του σημερινού αγώνα. Όσο υπήρχαν αλλαγές στις τρεις πρώτες θέσεις, ο Bagnaia ξεκίνησε να ανεβάζει γρήγορα ρυθμό, περνώντας εύκολα Zarco και Espargaro αλλά και τον Fabio Di Giannantonio.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Enea Bastianini δυστυχώς είχε έξοδο στην στροφή 4 με αποτέλεσμα να βρεθεί στις αμμοπαγίδες, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί. Συνολικά τέσσερις αναβάτες δεν κατάφεραν να τερματίσουν τον αγώνα.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελικά ο αλάνθαστος Bagnaia θα αναλάβει τα ηνία του αγώνα, την ώρα που ο δεύτερος Fabio Quartararo κρατούσε σθεναρά άμυνα από τις Ducati που έψαχναν ένα παραθυράκι να εκμεταλλευτούν. Συνολικά τέσσερις αναβάτες δεν κατάφεραν να τερματίσουν τον αγώνα.

 

 

Στην τρίτη θέση κατάφερε να βρεθεί ο Aleix Espargaro με τον Zarco να βρίσκεται στην τέταρτη θέση και τον Marco Bezzecchi στην πέμπτη.

Ο Marc Marquez που χθες ανακοίνωσε το τέλος της φετινής τους πορείας στο πρωτάθλημα, κατάφερε παρά τους πόνους στο χέρι του να μείνει στην 10η θέση, την ώρα που ο Fabio Di Giannantonio που κέρδισε χθες την pole position στην 11η.

Μετά από την ολοκλήρωση λοιπόν του όγδοου αγώνα, στην βαθμολογία πρώτος είναι ο Quartararo με 122 βαθμούς, ακολουθεί ο Aleix Espargaro με 114 και ο Enea Bastianini με 94. Ο επόμενος αγώνας είναι την επόμενη Κυριακή στην Βαρκελώνη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης