Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Την αγάπη του Kimi Raikkonen για τους αγώνες μοτοσικλέτας εκτός δρόμου την γνωρίζαμε καθώς ο ίδιος O Kimi είναι ο τελευταίος πρωταθλητής της Ferrari πίσω στο 2007!έχει δηλώσει πολλές φορές θαυμαστής του σπορ. Το ότι θα αναλάβει επικεφαλής ομάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross όμως η αλήθεια είναι ότι δεν το περιμέναμε!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής Formula 1 αποφάσισε να αναλάβει δράση και να γίνει επικεφαλής της ομάδας Kawasaki στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross το 2022. Η ομάδα έχει αναβάτες τους κορυφαίους Romain Febvre και Ben Watson, με τον Febvre να τερματίζει πέρυσι δεύτερος στο πρωτάθλημα. Αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας είναι ο επίσης Φινλανδός Antti Pyrhonen ο οποίος θα αναλάβει την καθημερινή φροντίδα της ομάδας και τα τεχνικά θέματα.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής MXGP 2015 Romain Febvre δίπλα στον Ben Watson.

Το παρατσούκλι του Φινλανδού είναι “Iceman”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Kimi Raikkonen είχε μια τεράστια καριέρα στη Formula 1 η οποία ξεκίνησε το 2001. Είχε 353 συμμετοχές σεO Kimi Raikkonen αποχαιρέτησε τη Formula 1 στο τέλος του 2021. grand prix κατακτώντας 21 νίκες και 103 βάθρα με αποκορύφωμα την κατάκτηση του τίτλου το 2007 με την Ferrari. Ο Φινλανδός είναι ο τελευταίος οδηγός της Ferrari που την οδήγησε στην κορυφή!

Ο Raikkonen επίσης έχει κάνει μια ολόκληρη σεζόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC), ενώ έχει κάνει έκτακτες συμμετοχές σε αγώνες Nascar. Είναι επίσης πολύ γνωστός για την αδιαφορία του για την κοσμοπολίτικη πλευρά της Formula 1, ενώ μεγάλες του ατάκες έχουν μείνει στην ιστορία όπως το περίφημο “Αφήστε με ήσυχο, ξέρω τι κάνω…”, ή το “Ήμουν στην τουαλέτα”, όταν ρωτήθηκε που ήταν όταν επισκέφτηκε ο Pele το grid στο GP της Βραζιλίας.

Βίντεο από συμμετοχή του Kimi σε αγώνα επίδειξης.

 

Λάτρης του motocross από μικρή ηλικία!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης