Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Πίσω στο 2019, κάπου στις αρχές Ιουνίου ο Danilo Petrucci έγραφε ιστορία στο Παγκόσμιο ΠρωτάθλημαΑναρωτιόμαστε πιο θα είναι το επόμενο επίτευγμα του Ιταλού αστυνομικού! MotoGP κατακτώντας την πρώτη του νίκη με την εργοστασιακή Ducati. Την επόμενη χρονιά επανέλαβε τον θρίαμβό του κερδίζοντας τον αγώνα της Γαλλίας έχοντας πλέον εδραιωθεί ως ένας από τους νικητές στο κορυφαίο πρωτάθλημα μοτοσικλέτας του κόσμου. Στο τέλος του 2021 αποφάσισε να εγκαταλείψει το MotoGP και να αναζητήσει την τύχη του στο Dakar.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις αρχές του 2022 στο Ράλι Dakar, ο Petrucci όχι μόνο ήταν ανταγωνιστικός στον πιο σκληρό αγώνα του κόσμου, αλλά κατάφερε να κερδίσει μια ειδική διαδρομή, κάτι που δεν είχε κάνει άλλος αναβάτης MotoGP στο παρελθόν. Επιστρέφουμε στο σήμερα και ο Danilo Petrucci συνεχίζει να εκπλήσσει. Ο Ιταλός αποφάσισε να αγωνιστεί στο Αμερικανικό Πρωτάθλημα Superbike το 2022 και στον πρώτο αγώνα της χρονιάς έδειξε τα δόντια του.

Ο Petrucci με τους εργοστασιακούς αναβάτες της Ducati, Jack Miller και Pecco Bagnaia.

Νίκες με το καλημέρα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οδηγώντας μια Ducati Panigale V4 της ομάδας Dark Horse HSBK κατάφερε να κερδίσει τον πρώτο αγώνα Η νίκη ήρθε μπροστά στους πρώην συναθλητές του στο MotoGP.της καριέρας του στο ντεμπούτο του στο MotoAmerica. Μάλιστα ο Petrucci κατάφερε να κερδίσει και το δεύτερο σκέλος του αγώνα που πραγματοποιήθηκε στην πίστα Circuit of the Americas στο Austin του Τέξας.

Ο Ιταλός αναβάτης δεν περίμενε αυτό το αποτέλεσμα, ιδιαίτερα έπειτα από έναν δύσκολο χειμώνα με πολλούς τραυματισμούς. «Για μένα, ο στόχος ήταν να βρεθώ στο βάθρο διότι οι υπόλοιποι αναβάτες και ο Τζέικ είναι γρήγοροι. Έσπασα τον αστράγαλο μου, πήγα στο Ντακάρ, έκανα το Ντακάρ και έσπασα πάλι τον αστράγαλό μου, το χέρι μου και την κλείδα μου. Ήμουν πολύ κουρασμένος και δεν είχα τη δυνατότητα να προπονηθώ. Μετά από έναν μήνα έσπασα πάλι το πόδι μου σε προπόνηση με Motocross. Σχεδόν είχα ξεχάσει να περπατάω, νόμιζα ότι είχα τα πόδια κάποιου άλλου. Είμαι ικανοποιημένος που αγωνίζομαι εδώ. Η ατμόσφαιρα είναι υπέροχη. Το ότι ήρθα στο MotoAmerica είναι μια από τις καλύτερες επιλογές που έχω κάνει».

Δείτε τα στιγμιότυπα της νίκης του Ιταλού αναβάτη.

 

Η ταχύτητα σίγουρα δε λείπει από τον Ιταλό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Danilo Petrucci μετακομίζει στο MotoAmerica

Το MotoGP συναντά το Dakar

Ράλι Ντακάρ 2022, 5η Ε.Δ.: Πρώτη νίκη για τον Danilo Petrucci

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης