Βολές κατά του Marquez εξαπέλυσε ο Rossi αμέσως μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα της Βαλένθια όπου ανέδειξε και τον φετινό πρωταθλητή (Lorenzo). Ο Ιταλός αναβάτης ξεκίνησε τελευταίος εξαιτίας ποινής που δέχτηκε με αποτέλεσμα να εκκινήσει τελευταίος και παρά τη διαφορά των 7 βαθμών που είχε από τον Lorenzo να μημ κατακτήσει τον τίτλο…

Ο Rossi γνώριζε ότι θα ήταν πέρα από τις ανθρώπινες και μηχανικές δυνάμεις να φτάσει στην κορυφή και να διεκδικήσει τη νίκη από τον Lorenzo. Έτσι, θα χρειαζόταν οι δυο Honda να κάνουν το 1-2 μπροστά, κάτι που ποτέ δεν έγινε. Μάλιστα, η κίνηση του Marquez να αντεπιτεθεί αμέσως στον Pedrosa που έδειχνε δυνατός στους τελευταίους γύρους, εξόργισε τον Valentino.Ο 22χρονος μέχρι εκείνο το σημείο κι ενώ ήταν πολύ κοντά στον Lorenzo σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, δεν πέρασε ούτε μια φορά τον Lorenzo.Η αιτία, όπως ο ίδιος είπε, ήταν ότι ετοιμαζόταν για επίθεση στους δυο τελευταίους γύρους, όταν και καθυστέρησε όμως με την κίνηση του Pedrosa.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάποιος… προστάτευσε τον Lorenzo!
«Είναι ο τελικός ενός πρωταθλήματος που εγώ προσωπικά και νομίζω πολύς κόσμος, δεν θέλαμε να δούμε μετά από μια καταπληκτική σεζόν», σχολίασε ο Rossi μπροστά σε πολλούς δημοσιογράφους και μη, ενώ κάποιοι είχαν δακρύσει! «Πιστεύω ότι αυτό το πρωτάθλημα είχε τη δυναμική να είναι το καλύτερο των τελευταίων ετών. Δυστυχώς όμως στους τρεις τελευταίους αγώνες κάτι άλλαξε, κάτι που κανείς δεν περίμενε. Πρώτα απ’ όλα εγώ, αλλά και πολύς κόσμος. Κι εννοώ ότι ο Marc αποφάσισε να προστατεύσει τον Lorenzo και να τον βοηθήσει στη μάχη για τον τίτλο. Το πρόβλημα ξεκίνησε στο Phillip Island και γινόταν χειρότερο. Φτάσαμε στη Μαλαισία που δυστυχώς είχαμε την επαφή και ο Marquez έπεσε. Όταν την Πέμπτη έμαθα ότι απορρίφθηκε το αίτημά μου από το CAS, ήξερα ήδη ότι έχασα το πρωτάθλημα. Ήμουν σίγουρος ότι ο Marc θα ολοκλήρωνε το έργο του και θα προστάτευε τον Lorenzo και στον τελευταίο γύρο».

Κανένας από τους τρερις (Marquez, Lorenzo και Pedrosa) δεν.. ξέφυγε από τα λόγια του Rossi!

O αγώνας ήταν ντροπιαστικός..
Στη συνέχεια ο Rossi μίλησε με πολύ σκληρή γλώσσα και έξω από τα δόντια: «Το είπα από την Πέμπτη κι έτσι έγινε. Σήμερα ο αγώνας ήταν ντροπιαστικός. Ο τελευταίος γύρος ήταν άσχημος για το άθλημα. Κάτι έγινε που ποτέ στο παρελθόν δεν έχει συμβεί και δεν είμαι απελπισμένος γιατί έπαιξα τα χαρτιά μου όσο καλύτερα μπορούσα, αλλά λυπάμαι γι’ αυτό το τέλος. Ήμουν έτοιμος να χάσω το πρωτάθλημα από τον Jorge που είναι πολύ γρήγορος, αλλά ήταν άδικο μ’ αυτό τον τρόπο. Αν δείτε τους αγώνες τα τελευταία δυο χρόνια του Marquez πάντα προσπαθεί να προσπεράσει και ειδικά στον τελευταίο γύρο. Το ερώτημα παραμένει λοιπόν: γιατί δεν επιχείρησε ούτε μια φορά να τον προσπεράσει; Ήταν ντροπιαστικό και για τον Pedrosa, ο οποίος ήταν πίσω και στο τέλος κάλυψε δυο δευτερόλεπτα που σημαίνει ότι ο Jorge και ο Marc απλά περίμεναν. Του αρέσει που βοήθησε τον Lorenzo, όσο κι αν όταν βγάζει το κράνος λέει ότι δεν είναι αλήθεια. Για μένα είναι ξεκάθαρο ότι βοήθησε τον Lorenzo».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αναβάτης της Yamaha δεν άφησε στο απυρόβλητο και την Honda: «Η κατάσταση με την Honda είναι περίεργη. «Δεν ξέρω πως συμφωνούν ένας από τους αναβάτες τους να δίνει τη νίκη στη Yamaha και να ξεκινά μάχη μόνο με τον ομόσταυλό του. Είναι πολύ περίεργο και ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω».

 

πηγή: motograndprix.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης