Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Ο θρυλικός αγώνας TT Isle of Man αποτελεί το μεγαλύτερο γεγονός στον κόσμο των αγώνων μοτοσικλέτας σε Η μέση ωριαία ταχύτητα στη διαδρομή είναι πάνω από 210Km/h!δημόσιους δρόμους ή πιο απλά Road Racing. Το συγκεκριμένο πρωτάθλημα πραγματοποιείται κάτω από την ομπρέλα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μοτοσικλέτας (FIM) και αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά, αλλά και επικίνδυνα πρωταθλήματα στον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το φετινό Isle of Man έχει ξεκινήσει με τις πρώτες δοκιμές των αναβατών να έχουν πραγματοποιηθεί. Θυμίζουμε ότι ο αγώνας γίνεται στο νησί Isle of Man στη Μεγάλη Βρετανία σε μια διαδρομή περίπου 60 χιλιομέτρων με χρονομέτρηση. Ο πρώτος αγώνας πραγματοποιήθηκε το 1907, ενώ έχει συμπεριληφθεί για αρκετά χρόνια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Grand Prix μοτοσικλετών από το 1949 μέχρι το 1977. Θεωρείτε ο πιο επικίνδυνος αγώνας μηχανοκίνητου αθλητισμού στον κόσμο.

Πεζοδρόμια, χαντάκια, φανάρια, διαβάσεις και... μοτοσικλέτες που κινούνται με απαγορευτικές ταχύτητες!

Ο αναβάτης με τις περισσότερες νίκες είναι ο Joey Dunlop

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έπειτα από δύο χρόνια απουσίας λόγω του Covid-19, το TT επιστρέφει και πραγματοποιείται από τις 28 Μαΐου μέχρι τις 10 Ιουνίου. Οι περισσότεροι αναβάτες έχουν ξεκινήσει τις δοκιμές και μέχρι τώρα ο Peter Hickman με BMW S1000RR έχει σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο με 16:42.778 και 135,452 μίλια ανά ώρα (218Km/h) μέση ωριαία ταχύτητα.

Στον αγώνα παίρνει μέρος φέτος ο θρύλος του Road Racing, John McGuinness ο οποίος αγωνίζεται με Honda. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να πάρετε μια γερή γεύση από το απίστευτο θέαμα, αλλά και τους κινδύνους που κρύβει η συγκεκριμένη διαδρομή.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η σούζα στην Αυστρία κοστίζει ακριβά!

Ο Razgatlioglu γίνεται… Marquez

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης