Σε λίγες μέρες θα γίνει ο πρώτος αγώνας MotoGP της χρονιάς και ο 9κις παγκόσμιος πρωταθλητής δηλώνει πως ελπίζει στον πολυπόθητο δέκατο τίτλο της καριέρας του.

Μπορεί να έκλεισε τα 40 αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα σταματήσει να παλεύει για την κορυφή. Είναι γνωστό ότι ο Valentino θέλει διακαώς τον 10ο παγκόσμιο τίτλο του στο MotoGP, όμως τι είναι αυτό που ακόμα και σήμερα κρατάει την ελπίδα ζωντανή μέσα του; Ας δούμε τι λέει ο ίδιος:
«Ο 10ος παγκόσμιος τίτλος είναι ακόμα ένα όνειρο στο οποίο πιστεύω πολύ. Αλλά ταυτόχρονα είναι μια μεγάλη στενοχώρια γιατί το αξίζω. ’Εχασα δύο τίτλους (το 2006 και το 2015) στον τελευταίο αγώνα και επίσης ήμουν δεύτερος κάποιες χρονιές (2000, 2014, 2016), οπότε στην καριέρα μου αξίζουν οι 10 tίτλοι. Αυτός είναι ο λόγος που συνεχίζω ακόμα. Στη Βαλένθια το 2006, αν παρέμενα ήρεμος και δεν έπεφτα θα είχα κερδίσει. Μετά υπήρξαν κάποια πράγματα που δεν ξέρω εάν ήταν λάθη ή όχι. Όπως το γεγονός πως πήγα στη Ducati ή ότι υπέγραψα με τη Yamaha και δεν έμεινα στη Honda. Μετά έγινε το συμβάν στο τέλος του 2015, όπου δυστυχώς έχασα το Πρωτάθλημα (από τον Lorenzo στη Βαλένθια). Αλλά το μεγάλο λάθος μου ήταν το 2006 γιατί μπορούσα να είχα κερδίσει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρότι τα χρόνια περνάνε, οι δυσκολίες συνεχίζονται και οι ελπίδες για ακόμα ένα Πρωτάθλημα λιγοστεύουν, ο Valentino αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχίζει να αγωνίζεται και μετά το 2020: «Πραγματικά, δεν ξέρω. Μπορεί να είναι το τελευταίο μου συμβόλαιο, ίσως όχι. Μιλάμε για κάτι το οποίο θα τελειώσει πριν καν αρχίσει καλά καλά. Έχω πολύ πάθος μέσα μου και έχω ακόμα δύο χρόνια, όμως έχω αρχίσει να σκέφτομαι ότι ίσως είναι τα τελευταία μου. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κίνητρο του όλα αυτά τα χρόνια είναι πως θέλει να αποδείξει σε κάποιους πως κάνουν λάθος όταν λένε ότι ήρθε το τέλος στην καριέρα του: «Την πρώτη φορά που είπαν κάτι τέτοιο ήταν το 2007. Είχα κερδίσει 5 πρωταθλήματα. Κάποιοι έλεγαν πως ήμουν στη δύση της καριέρας μου. Αλλά κέρδισα ακόμα δύο τίτλους και πάνω από όλα, μετά από 10 χρόνια είμαι εδώ! Με κάνει να γελάω. Όταν δεν είμαι δυνατός στα τεστ ή τερματίζω τέταρτος μου λένε ότι πρέπει να σταματήσω. Αυτό είναι υπερβολικό».

Ο Valentino Rossi αποτελεί έμπνευση για αρκετούς συναθλητές του. Το γεγονός πως αγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο αγώνων μοτοσυκλέτας σε αυτή την ηλικία είναι κάτι αξιέπαινο. Πριν μερικές μέρες ο Marc Marquez ρωτήθηκε αν πιστεύει πως και ο ίδιος θα έκανε κάτι τέτοιο, δηλαδή να αγωνίζεται μέχρι τα 40 όπως ο Rossi και απάντησε: «Φυσικά και θα ήθελα να αγωνίζομαι μέχρι τα 40 και να έχω ακόμα τη θέληση και το κίνητρο να οδηγώ τη μοτοσυκλέτα μου. Αλλά είναι άλλο πράγμα να οδηγείς στα 40 σου και να είσαι φαβορί για τον τίτλο. Αυτό είναι τρομερό, θα ήθελα και εγώ να φτάσω στα 40 και να έχω αυτό το κίνητρο. Όμως κάθε οδηγός έχει διαφορετικό πάθος. Αλλά σίγουρα ο Valentino έχει ανοίξει ένα μονοπάτι που αρκετοί θα ήθελαν να ακολουθήσουν».

Πηγή motograndprix.gr

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης