Του Δημήτρη Διατσίδη

Φωτογραφία: Studio 42

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ήταν 1952 όταν στη θαλαμηγό «Χριστίνα» του Ωνάση, ο Ενρίκο Πιάτζιο – γιός του ιδρυτή Ρινάλντο της Ιταλικής φίρμας – γνώρισε κάπου στις Ελληνικές θάλασσες, τον Βρετανό Γουίλιαμ Ριζ που είχε τον ιππόδρομο και έκανε δουλειές στην Αθήνα. Ο Πιάτζιο δεν είχε αντιπρόσωπο στην Ελλάδα και η συμφωνία δεν άργησε να κλειστεί.

Ο Ριζ ανέθεσε στον μηχανικό Σταύρο Μαντζουράνη να συναρμολογεί τις Βέσπες που έρχονταν μέσα στις κούτες τους και η συναρμολόγηση γινόταν στους σταύλους των αλόγων του Ριζ!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σταύρος Μαντζουράνης με μια από τις Βέσπες του!

Η Πιάτζιο ήταν πια στην Ελλάδα και ο Σταύρος Μαντζουράνης έδωσε το όνομα Φραντσέσκο στον γιό του που μαζί με τον αδελφό του και τα παιδιά τους “τρέχουν” την πετυχημένη εμπορική παρουσία με το όνομα “Piaggio – Francesco”, που περιλαμβάνει και πωλήσεις και σέρβις των οχημάτων του γκρουπ της Piaggio.

Χθες γιόρτασαν τα 70 χρόνια της συνολικής παρουσίας στο χώρο και με την ευκαιρία παρουσίασαν την ολόφρεσκη Vespa GTS 300.

Μια ωραία γιορτή στην Καλλιρρόης που έδωσε χρώμα στην περιοχή, όταν τα φώτα των άλλων καταστημάτων έσβησαν, λόγω Τετάρτης και λόγω της κρίσης που επιβάλει λιγότερο φωτισμό.

Η λαμπερή Vespa GTS 300 και όλη η οικογένεια έκαναν τη διαφορά!

Αναπαλαιωμένη σε άψογη κατάσταση η Βέσπα του πατέρα Σταύρου!Η οικογένεια Μαντζουράνη πριν 70 χρόνια

 

Ο απεσταλμένος της zougla.gr με τον Φρανσέσκο Μαντζουράνη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης