Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ράλι Enduro Dakar 2022, που διοργανώνεται από την Bespoke Rally, θα διεξαχθεί φέτος από τις 9 έως τις 28 Νοεμβρίου και για πρώτη φορά οι μοτοσυκλέτες θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

Συνολικά, θα υπάρχουν τρεις κατηγορίες μοτοσυκλετών: Έως 600cc, πάνω από 600cc και Pioneer. Οι δύο πρώτες κατηγορίες είναι αρκετά αυτονόητες ως προς τα κριτήρια συμμετοχής, ενώ η κατηγορία Pioneer είναι αποκλειστικά για μοτοσυκλέτες που έχουν αγωνιστεί στο Dakar μέχρι και το 1999.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και περιγράφεται ως «Από το Λονδίνο στο Ντακάρ», το Ράλι Enduro Dakar 2022 θα ξεκινήσει στη Jerez της Ισπανίας, εκεί όπου υπάρχει το Circuito de Jerez και διοργανώνεται το Ισπανικό Grand Prix των MotoGP.

Από εκεί, το ράλι διασχίζει το σχετικά μικρό κομμάτι του ωκεανού που χωρίζει τη νότια Ισπανία από τη βορειοδυτική Αφρική και μεταφέρει τους συμμετέχοντες μέσω του Μαρόκου, της Μαροκινής Σαχάρας, του Μαρακές (όπου θα υπάρχει επίσης μια ημέρα ανάπαυσης), κατά μήκος του Βόρειου Ατλαντικού, πριν τελικά φτάσουν στον Πρωτεύουσα της Σενεγάλης, το Ντακάρ.

Υπάρχουν δύο τύποι ράλι που διοργανώνονται από την Bespoke Rally: Τouring και Ανταγωνιστικό. 

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή είναι μια φανταστική ευκαιρία για πολλούς αναβάτες να ακολουθήσουν μερικές από τις πρωτότυπες διαδρομές του διάσημου ράλι Ντακάρ, ειδικά με μοτοσικλέτα, καθώς το κλασσικό Rally Paris-Dakar αποχώρησε από την Αφρικανική ήπειρο το 2008 για την Λατινική Αμερική και τα 3 τελευταία χρόνια διεξάγεται στην Σαουδική Αραβία. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης