Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης

Είναι σίγουρο πιο ωραίο, και πιο διασκεδαστικό, να οδηγείς γρήγορα μια αργή μοτοσυκλέτα παρά να οδηγείς αργά μια γρήγορη μοτοσυκλέτα. Αυτό σκέφτηκαν λογικά οι Αυστραλοί (ανέκαθεν πρωτοπόροι σε τέτοια θέματα) και δημιούργησαν το Grand Prix του Australian Postie Bike. Μετά από μια τριετία παύσης λόγω της παγκόσμιας πανδημίας COVID, η διοργάνωση αυτή επιστρέφει για έβδομη φορά στο Cessnock, στη Νέα Νότια Ουαλία, στις 6 Νοεμβρίου 2022. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H παραδοσιακή αυστραλιανή μοτοσυκλέτα postie (μοτοσυκλέτα ταχυδρομείου) ήταν μια Honda CT110 για πολύ καιρό . Αν και αυτό φένεται να αλλάζει σιγά σιγά με την παγκόσμια στροφή προς τα ηλεκτρικά οχήματα, η πλούσια ιστορία (και η αγάπη για) τις μοτοσυκλέτες postie παραμένει ζωντανή το 2022.

Όλοι οι αγωνιζόμενοι πρέπει να χρησιμοποιούν κανονικές, πλήρως εξοπλισμένες Honda CT110. Οι κριτές ελέγχουν τις μοτοσυκλέτες εκ των προτέρων για να διασφαλίσουν τη συμμόρφωση για να βεβαιωθούν ότι οι ομάδες δεν έχουν κάνει καμία μη εγκεκριμένη τροποποίηση. Τα ελαστικά είναι εγκεκριμένα για δρόμο, τα κυβικά είναι 110cc και η ιπποδύναμη στους 6,3 ίππους. Τα γρανάζια, η εξάτμιση, οι τροχοί και η ανάρτηση πρέπει επίσης να είναι εργοστασιακά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από αρχάριους έως επαγγελματίες, αγωνιζόμενοι από όλους τους κλάδους έχουν εμφανιστεί για να συμμετάσχουν στο Postie Bike GP τα τελευταία χρόνια. Οι διαγωνιζόμενοι περνούν από μια διαδρομή που έχει οριοθετηθεί από τους διοργανωτές στους δρόμους της πόλης, προσπαθώντας να πάρουν το καλύτερο δυαντό από τις μοτοσυκλέτες τους. Ιστορικά, οι αναβάτες με χωμάτινο υπόβαθρο τα κατάφερνουν καλύτερα.
Το Aussie Postie Bike GP ξεκίνησε τη ζωή του το 2014, αφού το Cessnock Motor Cycle Club έφερε επιτυχώς σε συμφωνία όλους τους τοπικούς δημοτικούς οργανισμούς και επιχειρήσεις. Είναι ουσιαστικά ένα τοπικό φεστιβάλ, δωρεάν για όλους τους θεατές – και ένα εξαιρετικό μέρος για να ψωνίσετε σε τοπικές επιχειρήσεις και πάγκους με φαγητό ενώ απολαμβάνετε μια υπέροχη μέρα αγώνων.

Η δράση ξεκινά την Κυριακή το πρωί, 6 Νοεμβρίου 2022, στις 8 π.μ. τοπική ώρα. Το πρωί αφιερώνεται σε μεγάλο βαθμό με ελεύθερες δοκιμές και κατατακτήριες, ενώ ο αγώνας ξεκινά στις 13:00. 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης