Επιμέλεια: Μπάμπης Κελάφης

H μεσαία adventure Honda CB500X που ανανεώθηκε το 2022 είναι σίγουρα μια σύγχρονη, αξιόπιστη και προσιτή πρόταση στην μεσαία κατηγορία On Off μοτοσυκλετών. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βέβαια, αρκετοί θα αναρωτηθούν, είναι η CB500X μια πραγματική adventure μοτοσυκλέτα με δυνατότητες σε Off Road διαδρομές; 

Η Honda μετά από τις αλλαγές που δέχθηκε φέτος η CB500X δηλώνει ξεκάθαρα ναι και εμείς συμφωνούμε, άλλα τα πολλά λόγια είναι φτώχια, οπότε ας δούμε τι κάνει ένας συνηθισμένος καθημερινός ιδιοκτήτης της νέας CB500X σε μια, κυριολεκτικά εκτός δρόμου, διαδρομή.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

H μεσαία adventure CB500X (οδηγείται με δίπλωμα Α2) ανανεώθηκε το 2022 με την προσθήκη νέου ψεκασμού PGM-FI, που προσφέρει βελτιωμένη καμπύλη ροπής στην ήδη πολύ καλή συνολική απόδοση του σύγχρονου Euro5 παράλληλου δικύλινδρου κινητήρα. 

Σημαντική είναι και η βελτίωση στην συμπεριφορά εκτός δρόμου (On & Off Road) χάρη στις αλλαγές που δέχθηκαν οι αναρτήσεις που περιλαμβάνουν, νέο ελαφρύτερο ψαλίδι με αυξημένη ακαμψία και  νέο ανεστραμμένο πιρούνι Big Piston της Showa 41mm με αποτέλεσμα την βελτίωση των εκτός δρόμου δυνατότητων και της ποιότητας κύλισης της μοτοσικλέτας. 

Στην καλύτερη συνολική συμπεριφορά και ασφάλεια βοήθησαν επίσης τα αναβαθμισμένα φρένα με δύο δίσκους διαμέτρου  296mm εμπρός και ακτινικές δαγκάνες της Nissin και οι τροχοί – εμπρός 19 ιντσών πίσω 17 ιντσών – με ελαστικά On-Off διαστάσεων 110/80R19M/C (59H) και 160/60R17M/C (69H) αντίστοιχα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης