επιμέλεια: Δημήτρης Διατσίδης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα 100χλμ των Πρωταθλητών, είναι ο Αγώνας που κλείνει την αγωνιστική χρονιά τα τελευταία 8 χρόνια, στο Ράντσο του Valentino Rossi, που είναι μια εκπληκτική πίστα “flat track” στην οποία προπονείται όλο το χρόνο η Ακαδημία VR|46.

O Αγώνας αυτός γίνεται με ζευγάρια οδηγών, που ο καθένας οδηγεί τη δική του μοτοσυκλέτα και μετά από μερικούς γύρους υποχρεωτικά μπαίνει σε ειδικό χώρο για αλλαγή με τον άλλο οδηγό που περιμένει πάνω στη μοτοσυκλέτας του έτοιμος για τους δικούς του γύρους. Κάτι σαν μια σκυταλοδρομία, με πολλές αλλαγές μέχρι να συμπληρωθούν οι 50 γύροι ή τα 100 χλμ, κάτι που μπορεί να φαίνεται μικρό σαν διαδρομή, αλλά είναι πολύ απαιτητικό σε φυσική κατάσταση.

Οι αλλαγές οδηγών γίνονται σε συγκεκριμένο χώρο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συνολικός χρόνος Αγώνα φέτος ήταν 1 ώρα και 47 λεπτά και η μάχη δόθηκε από δύο ομάδες μέχρι το τέλος. Ο Lorenzo Baldassarri (φέτος αγωνίστηκε στα SSP των WorldSBK) είχε δίπλα του τον Elia Bartolini (Moto 3) και πήραν τη νίκη από τους Valentino Rossi και τον αδελφό του Luca Marini, που θεωρητικά ήταν οι πιο δυνατοί, καθώς ο Marini κατέχει και το ρεκόρ πίστας στο Ράντσο. Όμως οι Baldassarri-Bartolini άντεξαν την πίεση και με καλύτερες αλλαγές και λιγότερα λάθη από τους Rossi-Marini, ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Οι οδηγοί της Moto 2, Celestino Vietti και Nicolo Antonelli τερμάτισαν στην 3η θέση, κερδίζοντας με μικρή διαφορά τους Migno-Morbidelli. O Παγκόσμιος Πρωταθλητής Pecco Bagnaia σε ζευγάρι με τον Marco Bezzecchi πήραν την 5η θέση.

Ο Lorenzo Baldassarri εν δράσειΤα τελικά αποτελέσματα

Ο Rossi δήλωσε: “Ξέραμε ότι ο Elia και ο Balda ήταν πολύ γρήγοροι και δώσαμε τη μάχη από το ξεκίνημα. Ήταν ένα ωραίο Σαββατοκύριακο και ο Αγώνας γίνεται κάθε χρόνο και πιο ανταγωνιστικός. Ο καλύτερος τρόπος να τελειώσει η σεζόν”.

Ο Valentino Rossi με φόντο τις εγκαταστάσεις της πίστας

Πολλοί Πρωταθλητές όλων των κατηγοριών MotoGP & WorldSBK έδωσαν το παρόν και φέτος σε αυτήν τη ιδιαίτερη πίστα στην οποία οι μόνοι δύο δημοσιογράφοι που έχουν οδηγήσει είναι οι Γκουίντο Μέντα και Δημήτρης Διατσίδης.

Ο Franky Morbidelli με τον Δημήτρη Διατσίδη, λίγο πριν τον Αγώνα στο Ράντσο

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης