Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας από τους λίγους Βρετανούς αναβάτες που συμμετείχαν στις τάξεις των Grand Prix τα τελευταία χρόνια, ο Tοm Booth-Amos πέρασε μια άθλια σεζόν στην Moto3 οδηγώντας για την ομάδα CIP-Greenpower, κατά τη διάρκεια της οποίας τερμάτισε στις βαθμολογούμενες θέσεις μόλις δύο φορές
.
Ωστόσο, ήταν κατά τη διάρκεια εκείνης της σεζόν που ο Booth-Amos έπεσε θύμα επίθεσης από άλλο μέλος της ομάδας, το οποίο αντιδρά με σωματική βία ως απάντηση σε ένα φραστικό ξέσπασμα από τον αναβάτη μετά την αποχώρησή του από τον αγώνα Moto3 της Ταϊλάνδης 2019 λόγω «λάθους μηχανικών». .

Τρία χρόνια αργότερα, το σύντομο κλιπ επανεμφανίστηκε έντονα ενόψει του πρώτου γύρου MotoGP της Ταϊλάνδης από το 2019 αυτό το Σαββατοκύριακο.

Σε αυτό, ο Booth-Amos – φορώντας ακόμα την στολή του και το κράνος – μπορεί να ακουστεί να λέει “είναι γαμ@@@να απλό” σε ένα άλλο μέλος της ομάδας, το οποίο μετά τον ακολουθεί στη σκηνή της CIP-Greenpower και τον αρπάζει από το κράνος πριν τον κλωτσήσει και τον χτυπήσει επανειλημμένα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και δεν είναι σαφές από πού προέρχεται το αρχικό βίντεο, το κλιπ δημοσιεύτηκε στο Twitter από τον πρώην αναβάτη της BSB Steve Brogan στις 30 Σεπτεμβρίου με τη φράση: «Την επόμενη φορά που ο αναβάτης μας λέει ότι φταίει η μοτοσυκλέτα και όχι αυτός!!»

Έκτοτε, το κλιπ έγινε viral με αρκετούς εξέχοντες αναβάτες μοτοσικλετών – συμπεριλαμβανομένων των Glenn Irwin, Terry Rymer και Loris Baz – να εκφράζουν το σοκ τους από το βίντεο, ενώ ο έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής WorldSBK, Jonathan Rea, το έκανε retweet.

Η επανεμφάνιση του video οδήγησε τον Booth-Amos – που τώρα αγωνίζεται στο WorldSSP Championship αφού τερμάτισε δεύτερος στην κατηγορία WorldSSP 300 πέρυσι – να εκδώσει μια δήλωση εξηγώντας τι προηγήθηκε της επίθεσης και να ισχυριστεί ότι του είπαν να «μείνει ήσυχος» και να μην αποκαλύψει το περιστατικό στο κοινό, την Dorna ή τη δική του διοίκηση.

Το βίντεο απέσπασε επίσης απάντηση από την ελβετική ομάδα CIP-Greenpower, η οποία κατήγγειλε τη βία που χρησιμοποιήθηκε και επιβεβαίωσε ότι ο εν λόγω μηχανικός δεν είναι πλέον με την ομάδα.

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης