Ο Massimo Tamburini, ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους στην ιστορία των δύο τροχών, σχεδιαστής ορισμένων θρυλικών μοντέλων και ιδρυτής της Bimota, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών, έπειτα από άνιση μάχη με τον καρκίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θεωρούνταν ο «γκουρού» των μοτοσικλετών, ήταν αυτός που άλλαξε το design όλων των superbike με την  Ducati 916 το 1993, αλλά και την MV Agusta F4. Δύο εμβληματικά μοντέλα που βρίσκονται στο μουσείο μοντέρνας τέχνης της Νέας Υόρκης, το «Guggenheim Museum – The Art of the Motorcycle».

Ο Massimo Tamburini, ίδρυσε το 1973 την Bimota, μαζί με τους Valerio BIanchi και Giussepe Morri. 11 χρόνια αργότερα έφυγε από την ιταλική μάρκα και εν συνεχεία συνεργάστηκε με διάφορες ιταλικές εταιρείες, όπως τις Cagiva, Ducati και MV Agusta.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήταν ο πρώτος που ανέβασε το τελικό της εξάτμισης ψηλά στην Ducati 916, επιλογή που εφάρμοσαν όλες οι εταιρείες στη συνεχεία και εφάρμοσε το μονόμπρατσο ψαλίδι σε μοτοσικλέτα.

Τον Νοέμβριο του 2013 διαγνώστηκε με καρκίνο στον πνεύμονα – φανατικός καπνιστής ο Ιταλός – και παρά τις θεραπείες, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε, με αποτέλεσμα να καταλήξει στις 7 Απριλίου του 2014.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης