του Δημήτρη Διατσίδη

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η φετινή Διεθνής  Έκθεση Μοτοσυκλέτας του Μιλάνο, η γνωστή EICMA, έκλεισε με όλα τα νούμερα θετικά, σε σχέση με την περσινή του 2021, που ήταν η πρώτη μετά την ακύρωση του 2020, λόγω της πανδημίας. Τα νούμερα είναι τα εξής: 1,370 μάρκες παρούσες, εκ των οποίων το 59% από το εξωτερικό της Ιταλίας και συγκεκριμένα από 45 διαφορετικά κράτη. Χρησιμοποιήθηκαν 6 περίπτερα του Εκθεσιακού χώρου Fiera Milano Rho (καλύπτοντας +35% χώρο σε σχέση με το 2021) και η προσέλευση του κοινού ήταν +38% σε σχέση με το 2021, φθάνοντας τους 500,000 επισκέπτες. Όμως εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι το 2019 οι επισκέπτες έφθασαν τις 800,000! Άρα ναι, επιτυχία σε σχέση με πέρυσι, αλλά αποτυχία σε σχέση με το 2019, τουλάχιστον ως προς τον αριθμό των επισκεπτών. Και σε αυτό ίσως να έπαιξε ρόλο και η απουσία των BMW, KTM, MV Agusta, Harley-Davidson, που το 2019 είχαν δυνατά περίπτερα. Από την άλλη μεριά μήπως αυτές οι τέσσερις εταιρίες έχασαν μια μεγάλη ευκαιρία να δείξουν τις μοτοσυκλέτες τους σε μισό εκατομμύριο δυνητικούς πελάτες τους;

Ως προς τα νούμερα των εμπορικών επισκεπτών, είχαμε 38,747 επαγγελματίες του χώρου της μοτοσυκλέτας (+35% σε σχέση με το 2021), εκ των οποίων το 51% ήταν από το εξωτερικό. Οι δημοσιογράφοι, influencers, τεχνικοί και υπεύθυνοι επικοινωνίας ήταν 6,900 (το 38% από το εξωτερικό).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Pietro Meda Πρόεδρος της EICMA, όπως και ο CEO Paolo Magri, τόνισαν ότι τα νούμερα αυτά δείχνουν ότι η Έκθεση του Μιλάνου κρατά την ηγετική της θέση ανάμεσα στις Εκθέσεις Μοτοσυκλέτας ανά τον κόσμο και σημείωσαν ότι ήδη εργάζονται ώστε η EICMA 2023 από τις 7-12 Νοεμβρίου, να είναι ακόμη πιο μεγάλη και δυνατή.

Εμείς να σημειώσουμε ότι είδαμε πράγματι την ανάγκη από τους μοτοσυκλετιστές να δουν από κοντά, να αγγίξουν και να ανεβούν πάνω στα νέα μοντέλα, γεγονός που σημαίνει ότι οι διαδικτυακές παρουσιάσεις και ο κόσμος της εικονικής πραγματικότητας δεν μπορεί ακόμη να αντικαταστήσει τη φυσική επαφή στο χώρο της μοτοσυκλέτας. Και μαζί όλη η χαρά και η γιορτινή διάθεση όλων αυτών που βρέθηκαν εκεί, είναι κάτι που θα συνεχίσει να δίνει ζωή σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης