Το Vespa Forum Hellas ανακοινώνει ότι στις 21 Μαΐου 2013 θα ξεκινήσει ο πρώτος γύρος της Ελλάδας με Vespa για τη φετινή χρονιά. Σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές αναφέρουν:

«Φίλοι και φίλες,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την πραγματοποίηση του 1ου ΓΥΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ VESPA, με ημέρα έναρξης την Τρίτη, 21 ΜΑΪΟΥ 2013.

H πραγματοποίηση του 1ου ΓΥΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ με Vespa προτάθηκε για πρώτη φορά σαν ιδέα την 5 Ιουνίου 2012, στο αντίστοιχο topic του Vespa Forum Hellas από μέλη του (Ανακοινώσεις Συναντήσεων Vespa Forum Hellas ).

Η ομαδική αυτή εκδρομική προσπάθεια έχει κύριο σκοπό να αναδείξει την αισιοδοξία και τη θέληση του Έλληνα για καλύτερες μέρες και να προβάλει την Ελλάδα στο εξωτερικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ας προσπαθήσουμε, λοιπόν, να πετύχουμε τον σκοπό αυτό, αλλά και να περάσουμε καλά, γνωρίζοντας την όμορφη χώρα μας με τα αγαπημένα μας δίτροχα. Η εθελοντική συμμετοχή μας, έστω και σε ένα μέρος της διαδρομής, έχει μεγάλη σημασία, ώστε όλοι μαζί να συμμετέχουμε στην πραγματοποίηση του μεγάλου αυτού εκδρομικού γύρου της Ελλάδας».



Σκοπός και χαρακτηριστικά του Γύρου της Ελλάδας

Στον Γύρο της Ελλάδας μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι ιδιοκτήτες VESPA και LAMBRETTA, απ’ όλη την Ελλάδα και άλλες χώρες, χωρίς εξαιρέσεις. Θα έχει εθνικό και πανευρωπαϊκό χαρακτήρα με σκοπό, κυρίως, την ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, με το κεντρικό μήνυμα ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ, που θα είναι και το έμβλημα του: «ΑΓΑΠΩ ΤΗ ΖΩΗ – ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΑΓΑΠΩ ΤΗ VESPA».

Η συγκεκριμένη δράση θα κοινοποιηθεί σε ευρωπαϊκές αντίστοιχες ιστοσελίδες με σκοπό την προβολή της Ελλάδας και τη συμμετοχή ξένων φίλων. Η συνολική διαδρομή θα καλύψει περίπου 2.000 χλμ.. Η απόσταση θα καλυφθεί σε 10 ημέρες, με διαδρομές των 180-270 χλμ. ημερησίως.

Επίσης, θα δοθεί η δυνατότητα επιλογής στα μέλη των τοπικών ενώσεων να συμμετάσχουν στον γύρο, καλύπτοντας μέρος της διαδρομής στα όρια της περιοχής τους, σαν σκυταλοδρομία. Με τον τρόπο αυτό δεν θα είναι υποχρεωμένοι να βγουν έξω από την ευρύτερη περιοχή τους, εκτός αν θέλουν να ακολουθήσουν όλη τη διαδρομή ή τμήμα της. Έτσι, θα συνδεθεί όλος ο γύρος σαν ένα τεράστιο παζλ.

Η συμμετοχή θα είναι εθελοντική, ατομική και με προσωπική ευθύνη του συμμετέχοντος (έξοδα, βλάβες, ατύχημα κ.λπ.). Η συμμετοχή προϋποθέτει και συνεπάγεται την ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων συμμετοχής, που ακολουθούν παρακάτω.

Θα γίνει προσπάθεια κάλυψης των διοργανωτικών εξόδων ή μέρους τους από χορηγούς, με αντίστοιχη προβολή τους. Οι συμμετέχοντες οφείλουν να συνδράμουν στην προβολή των χορηγών.

Θα υπάρξει διαδικτυακή κάλυψη της πορείας του γύρου μέσα από την ιστοσελίδα του VESPA FORUM HELLAS και την αντίστοιχη σελίδα του FACEBOOK, με δημοσίευση καθημερινών φωτογραφιών και χαρτών GOOGLE.

Όροι συμμετοχής

Η συμμετοχή στον μεγάλο εκδρομικό Γύρο της Ελλάδας με Vespa προϋποθέτει και συνεπάγεται αυτοδικαίως την ανεπιφύλακτη αποδοχή των παρακάτω όρων:

– Οι συμμετέχοντες οφείλουν να ακολουθήσουν το πρόγραμμα του Γύρου της Ελλάδας και να αποφύγουν κάθε συμπεριφορά που θα μπορούσε να παρεμποδίσει την ολοκλήρωσή του ή να προκαλέσει προβλήματα μεταξύ των συμμετεχόντων.

– Ο Γύρος πραγματοποιείται με πρωτοβουλία των μελών του Vespa Forum Hellas και έχει προσωπικό, οικειοθελή και ατομικό χαρακτήρα. Η συμμετοχή στην εκδρομή αυτή γίνεται με αποκλειστική ευθύνη των συμμετεχόντων. Το Vespa Forum Hellas και οι διαχειριστές του δεν υπέχουν οποιαδήποτε ευθύνη για κάλυψη εξόδων, κλοπή ή απώλεια αντικειμένων, μηχανικές βλάβες ανεξαρτήτως σοβαρότητας, ατύχημα ή εν γένει οποιοδήποτε περιστατικό που θα μπορούσε να βλάψει τη σωματική ακεραιότητα και την περιουσία των συμμετεχόντων ή τρίτων.

– Το Vespa Forum Hellas δεν αποτελεί ένωση προσώπων με νομική προσωπικότητα, αλλά απλώς διαδικτυακό τόπο ανταλλαγής απόψεων, ανακοινώσεων, φωτογραφιών και γεγονότων που έχουν σχέση με τους λάτρεις και ιδιοκτήτες των VESPA & LAMBRETTA. Ως εκ τούτου, δεν δύναται να αναλάβει την ευθύνη της οργάνωσης του Γύρου της Ελλάδας και δεν μπορεί να θεωρηθεί ως διοργανωτής της εκδρομικής αυτής εκδήλωσης.

– Οι συμμετέχοντες συμμετέχουν στον Γύρο της Ελλάδας με δική τους πρωτοβουλία και φέρουν αποκλειστική ευθύνη για οποιονδήποτε τραυματισμό ή ζημία προκληθεί σε αυτούς ή σε τρίτους.

– Οι συμμετέχοντες φέρουν πλήρως και αποκλειστικώς την ευθύνη για την τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και του Νόμου εν γένει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

– Ο Γύρος της Ελλάδας δεν αποτελεί αγώνα ταχύτητας, δεν έχει ως σκοπό την κάλυψη της απόστασης στον μικρότερο δυνατό χρόνο, είναι φιλικός και έχει τον χαρακτήρα μιας μεγάλης εκδρομής.

– Οι συμμετέχοντες μπορούν να ακολουθήσουν όλη τη διαδρομή ή μέρος της.

– Τα έξοδα κίνησης, διατροφής και διαμονής βαρύνουν τους συμμετέχοντες.

– Σε περίπτωση βλάβης, η ευθύνη και η δαπάνη επισκευής ανήκει στον συμμετέχοντα (ωστόσο θα γίνει προσπάθεια μεταφοράς στην πλησιέστερη πόλη, σε συνεννόηση με τοπικούς φορείς και ενώσεις).

– Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να ακολουθούν την ομάδα και να μην κινούνται ατομικά.

– Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με βασικά αναλώσιμα, ανταλλακτικά και εργαλεία για την αντιμετώπιση μικρών βλαβών κατά τη διαδρομή.

– Οι συμμετέχοντες οφείλουν να φορούν κράνος σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής.

– Σε περίπτωσης ανωτέρας βίας (ασθένεια ή προσωπικοί λόγοι), η απόφαση επιστροφής ανήκει στον συμμετέχοντα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το vespaforumhellas.gr

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης