Πριν από μερικά χρόνια, η Chrysler προέβαλε ένα ιδιαίτερο όχημα, το οποίο παρουσιάστηκε σαν μοτοσικλέτα. Πρόκειται για το Dodge Tomahawk, το οποίο δεν έλαβε ποτέ έγκριση στις Η.Π.Α., καθώς, για να νομιμοποιηθεί, έπρεπε να έχει 2 ή 3 τροχούς. 

Η συγκεκριμένη μοτοσικλέτα διαθέτει τέσσερις τροχούς, τροφοδοτείται από ένα Viper V10 κινητήρα και αποδίδει 500 ίππους. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς, με τον ήχο που παράγεται από το μοτέρ και τις εξατμίσεις να είναι απίστευτος. Φέρει ρυθμιζόμενη ανεξάρτητη ανάρτηση στους τροχούς, με το σύστημα διεύθυνσης να είναι διπλό, ένα για κάθε τροχό με δύο ψαλίδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιταχύνεται στα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,3 δευτερόλεπτα, με την τελική του ταχύτητα να αγγίζει τα 480 χλμ./ώρα. Το κιβώτιο ταχυτήτων έχει δύο σχέσεις και η τελική μετάδοση γίνεται με αλυσίδα. Τα φρένα έχουν κατασκευαστεί ειδικά για το Tomahawk, περιλαμβάνοντας συνολικά 24 δαγκάνες!

Αν και η Chrysler είχε ως στόχο να πουλήσει αρκετές μονάδες, κατάφερε μέσω δημοπρασιών να δώσει εννέα μονάδες, με τιμή 550.000 δολάρια. Τώρα, ποιος από τους ιδιοκτήτες καταφέρνει να οδηγήσει αυτό το «θηρίο» και να το τιθασεύσει είναι ένα ερώτημα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε εδώ το εντυπωσιακό Tomahawk

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης